Profi a deschis simultan pe 11 februarie, în Timișoara, primele două magazine pilot ProfiGo, combinând funcționalitățile magazinului de proximitate cu cele ale unuia de convenience. Ele reprezintă felul în care lanțul de magazine răspunde nevoilor consumatorului din ziua de azi care dorește să-și cumpere rapid mâncarea de calitate de care are nevoie când pleacă la muncă sau vine acasă.

“În momentul de față, acest segment nu este realmente reprezentat în retailul românesc, așa că intervenim noi pentru a-l oferi. După părerea mea, putem câștiga această piață,” a declarat Pawel Musial, directorul general Profi.

Noul format a fost anunțat pentru prima oară anul trecut, în luna septembrie, la inaugurarea magazinului concept Profi de la Ploiești, în cadrul căruia era testat ca zonă de convenience. „Rezultatele inițiale s-au dovedit încurajatoare, așa că ProfiGo este acum gata să-și ia avânt, cu un larg sortiment de produse ambalate, gata de consum, și de luat la pachet,” au declarat reprezentanții Profi.

Astfel, cu aceste remodelări, Profi își confirmă prioritatea pentru acest an de a se dezvolta pe două direcții – urban și rural, în trei formate de magazine – supermarket, proximity (convenience) și only local store, cu patru bannere de retail – Profi Supermarket, Profi City, Profi Go și Profi Loco.

Cele două unități ProfiGO inaugurate în Timișoara sunt versiuni remodelate ale magazinelor care deja funcționau la parterul sediului Profi, pe Calea Sever Bocu nr.31, și pe Strada Intrarea Doinei, nr. 19 – 21.

„S-ar putea spune chiar că deja sunt în funcțiune numeroase magazine ProfiGo, doar că deocamdata se ascund sub formatul Profi  City. Treptat, ele vor fi remodelate in așa fel încât să capete noua înfățișare ProfiGo, mai primitoare, și un sortiment mai larg de produse ambalate gata de consum,” au completat reprezentanții companiei.

Cu peste 22.000 de angajați și un ritm de creștere ce depășește 200 de magazine pe an, Profi țintește spre a doua poziție din retailul românesc în anul 2024, la ora actuală având o rețea de peste 1.400 de magazine.