Rețeaua PROFI oferă o mâna întinsă celor care, forțați de împrejurările actuale, intră în șomaj tehnic. Discuții cu mai mulți retaileri nealimentari (non-food) în vederea preluării unei părți dintre salariații, pe care aceștia îi disponibilizează, se poartă deja, dar rețeaua este gata să extindă lista firmelor eligibile.

“Facem pregătiri pentru perioada următoare, când ne așteptăm să ne mărim considerabil efectivele deoarece acum misiunea noastră principala nu mai sunt afacerile, ci să acționăm că o organizație privată care hrănește populația. Cu această ocazie, le mulțumim angajaților noștri din magazine și depozite pentru prezența lor profesionistă și curajoasă în prima linie a confruntării cu noul virus, căci muncă lor nu se poate face de acasă”, a declarat Pawel Musial, directorul general în exercițiu al magazinelor PROFI.

De aceea, PROFI se pregătește din toate punctele de vedere pentru a onora acest rol. Mai mult decât atât, apelează la sprijinul autorităților de la toate nivelurile ca, prin coordonarea cerințelor și mesajelor, să faciliteze îndeplinirea acestei misiuni din perspectiva aprovizionării, transportului mărfurilor și al angajaților, ca și din cea a firmelor, care prin produsele și serviciile lor fac posibilă funcționarea în condiții bune a rețelei, a retailului alimentar în general.

Cu peste 1.200 de magazine și 18.000 de angajați în mai bine de 500 de localități, în multe dintre ele fiind singurul retailer alimentar, PROFI se află în situația de a fi rețea care să își poată asumă o astfel de misiune la nivel național.