Profesorii pot crea de acum jocuri educaționale în mai puțin de 5 minute

wandÎn cadrul târgului GESS Dubai desfășurat în perioada 1-3 martie, SIVECO a lansat Wand, o aplicație menită să ajute profesorii în realizarea propriilor lecții digitale, adaptate la nevoile de învățare ale fiecărui elev. Practic, profesorii pot crea orice activitate de învățare în doar câteva minute, de la prezentarea de diagrame și ilustrații pe tabla interactivă, până la jocuri educaționale livrate direct pe dispozitivele mobile ale elevilor.

Având la bază un efort de mai bine de doi ani de dezvoltare a produsului, Wand își propune să rezolve principalele probleme cu care profesorii se întâlnesc în utilizarea resurselor digitale la clasă.

“Wand este o aplicație inovativă, creată special pentru a îmbunătăți calitatea procesului educațional. Am dezvoltat acest produs pornind chiar de la nevoile exprimate de profesori – de a motiva elevii să învețe cu plăcere, de a folosi conținut educațional atractiv și personalizat de înaltă calitate și de a monitoriza procesul de învățare. Am decis să lansăm produsul la GESS Dubai, principalul punct de întâlnire al profesorilor și specialiștilor în educație din Orientul Mijlociu, punându-ne ștacheta cât mai sus cu putință. Este cunoscut că în țările din Golful Persic se investește enorm în educație și, de aceea, și exigențele privind produsele educaționale sunt foarte mari”, spune Alexandru Coșbuc, vicepreședinte SIVECO pentru vânzări internaționale și director general al reprezentanței SIVECO din Emiratele Arabe Unite.

Aplicația Wand a fost recent nominalizată în cadrul prestigioasei competiții educaționale GESS Awards 2016, pentru categoria “Best Paid for ICT / App Product”.

Pe perioada târgului profesorii au putut testa produsul în standul SIVECO, obținând și un demo gratuit pentru școala lor. De asemenea, vizitatorii au putut vedea cum lucrează și alte aplicații de ultimă generație dezvoltate de SIVECO pentru școli, de tip Augmented Reality, care vin ca o completare a manualelor tradiționale.

Realitatea augmentată expune reprezentări tridimensionale ale imaginilor, cum ar fi moleculele elementelor chimice, planetele sau plăcile tectonice. Aceste reprezentări, aproape reale, îi ajută pe elevi să înțeleagă noțiuni complexe și să își dezvolte semnificativ inteligența spațială, fiind un prim pas spre învățarea imersivă.