Profesor de top de la Harvard: Principala problema a Romaniei este dezinteresul in formarea liderilor!

Steve Jarding, expert de talie mondiala in comunicare si unul dintre cei mai renumiti si apreciati profesori de la prestigioasa universitate Harvard, considera ca principala problema a Romaniei este dezinteresul in ceea ce priveste formarea liderilor si capacitarea tinerilor cu potential sa-si indeplineasca visurile. Acest dezinteres se manifesta atat prin absenta programelor specifice, cat si prin lipsa promovarii si sprijinirii acestora. El afirma ca unul dintre motivele pentru care revine in Romania de fiecare data cu entuziasm este chiar resursa umana incredibila pe care o regaseste aici, in special in randul tinerilor.

Steve Jarding isi aduce aminte cu placere de studentii romani care i-au pasit in sala de curs la Harvard si au excelat in domeniile lor, insa prin forte proprii. Astfel, domeniul in care profesorul considera ca nu se poate investi niciodata prea mult este educatia – care i-ar oferi sanse Romaniei sa-si formeze liderii care i-ar asigura locul fruntas pe care il merita nu numai in Europa, ci in intreaga lume.

In opinia sa, o alta problema fundamentala care planeaza atat asupra Romaniei, cat si a societatilor occidentale este numarul insuficient de femei in functii de decizie.

Steve Jarding va fi prezent in Romania in perioada 18-20 iulie. Acesta se va afla pe 20 iulie la Bucuresti, unde va avea loc editia 2018 a workshop-ului “Authentic Leadership”, destinat oamenilor de afaceri, managerilor, reprezentantilor societatii civile, jurnalistilor si liderilor de opinie.

Citiţi articolul integral pe wall-street.ro