Sunt de părere că studenții aflați la început de drum ar trebui să conștientizeze importanța participării la evenimente – conferințe, workshopuri, simpozioane, mese rotunde, ateliere de practică, corelate cu domeniul în care își vor desfășura activitatea profesională după finalizarea studiilor de licență sau masterale, dar nu numai”, spune Prof. Univ. Dr. Cristina Maria Stoica Decan al Facultății de Psihologie, Științele educației și Asistență socială, Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, într-un interviu acordat pentru platforma EventsOnline.ro.

Prof. Univ. Dr. Cristina Maria Stoica ne-a oferit și o serie de argumente care îi susțin îndemnul:

În primul rând, evenimentele contribuie la formarea sau perfecţionarea unor abilităţi care le pot asigura studenților creşterea competitivităţii pe piaţa muncii. Abilităţile și competențele astfel obţinute și certificate prin diplome de participare, prezentate mai apoi în CV, pot face diferența în obţinerea unui job: „Invitarea unor personalități cu expertiză bogată în diferite domenii, prezentarea problemelor pe care aceștia le întâmpină și strategiile pe care le aplică în practica de zi cu zi, pot avea un rol important în formarea și dezvoltarea personalității studenților și a gândirii strategice a acestora. Organizăm aceste evenimente și cu scopul de a le oferi studenților posibilitatea de a intra în contact direct cu potențiali angajatori, care, de cele mai multe ori le oferă posibilitatea de a desfășura în cadrul companiilor lor activități de practică sau voluntariat, ceea ce reprezintă o oportunitate care să le deschidă multe drumuri”.

„Participarea studenților la activitatea de cercetare ştiinţifică este o formă de educaţie nonformală, o formă de colaborare între profesori și studenți. Rolul conferinţelor decurge din bucuria de a crea, atunci când realizezi o cercetare ştiinţifică, posibilitatea de a prezenta aceste rezultate și de a primi de la ceilalți participanți feedback, noi informaţii şi experienţe. Conferinţele oferă studenților posibilitatea de a-şi lărgi orizontul cunoaşterii, având acces la rezultatele muncii de cercetare ale celorlalţi participanți; pot acumula experienţă pentru momentul în care vor ajunge să realizeze ei înșiși propriile lucrări ştiinţifice, sau chiar pot primi răspunsuri la întrebările care îi preocupă”, a completat Prof. Cristina Stoica.

Conferinţele reprezintă totodată o motivaţie importantă pentru studenți, deoarece acestea asigură contextul contactului cu noutăţile din diferite domenii transdisciplinare și pot constitui primii paşi pe calea profesionalizării. Participanții au posibilitatea de a-și dezvolta abilități de argumentare, analiză și sinteză, creativitatea și spiritul critic”, a concluzionat Decanul Facultății de Psihologie, Științele educației și Asistență socială.

***

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizatorii își pot posta gratuit evenimentele pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și vezi cele mai importante informații și noutăți din industria evenimentelor!