Prof. univ. dr. Cornel Cătoi este noul rector al USAMV Cluj-Napoca

catoi-cornelProf. univ. dr. Cornel Cătoi a cîştigat alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară(USAMV) din Cluj-Napoca. Cornel Cătoi, decan al Facultăţii de Medicină Veterinară, a cîştigat turul al doilea al alegerilor care au avut loc pe 5 februarie cu 141 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Ioan Groza, profesor la aceeaşi facultate, a obţinut 138 de voturi.

Primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector al USAMV a avut loc în 2 februarie. În competiţie s-au înscris prof. univ. dr. Cornel Cătoi, decanul de Medicină Veterinară, prof. univ. dr. Ioan Groza, fost director al Direcţiei pentru Învăţămînt Universitar din Ministerul Educaţiei şi Cercetării, şi prof. univ. dr. Ioan Rotar, din cadrul Facultăţii de Agronomie a USAMV. Atunci, Cătoi a avut 111 voturi, Groza a adunat 126 voturi, iar Rotar 40 de voturi. Cum niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate, s-a organizat al doilea tur al alegerilor, în urma căruia Cătoi a ieşit cîştigător. Participarea la vot a fost în procent de 98,28%, pe listele electorale fiind încrişi un număr de 290 electori.

Cornel Cătoi (49 de ani) îi ia locul la conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, profesorului Doru Pamfil, după două mandate în care acesta a ocupat poziția de rector.

Prof. dr. Cornel Cătoi are o reputație profesională deosebită, până în prezent a ocupat în cadrul USAMV Cluj-Napoca funcţia de prorector academic între anii 2008-2012, iar din anul 2012 a fost ales decan al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca, pe care a reușit să o ducă în elita europeană, fiind aprobată EAEVE şi FVE şi singura facultate de profil din România care pregăteşte studenţi şi în liniile de studiu engleză şi franceză. Cornel Cătoi a obţinut în 2002 titlul de doctor în Medicină Veterinară cu teza de doctorat „Studiul aterosclerozei spontane şi induse la animale”.