Producţie de struguri cu 20% mai mică decât anul trecut în podgoria de la Cotnari

cotnariProducţia de struguri de anul acesta va fi cu 20% mai mică decât anul trecut, dar calitatea va fi mult mai bună, afirmă reprezentanţii companiei vini – viticole Cotnari SA.

Cătălin Grecu, directorul de marketing al companiei Cotnari SA, a anunţat, joi, că a început culesul strugurilor de pe cele 1.750 hectare cultivate cu viţă de vie. Cu o producţie de struguri estimată cu până la 20% mai mică decât cea din anul precedent, dar cu acumulări foarte mari de zahăr, vinurile din producţia anului 2015 vor fi de o calitate deosebită.

Conform lui Grecu, aproximativ 1.500 de culegători vor trebuie să adune peste 18 milioane kilograme de struguri de pe cele 1.750 hectare plantate cu viţă de vie. “Cu trei săptămâni mai devreme decât anul trecut, strugurii de la Cotnari lasă în urmă plantaţiile viticole şi ‘aleargă’ spre secţia de prelucrare, de unde în curând va ieşi vestitul vin de Cotnari. Anul secetos care i-a întristat pe majoritatea agricultorilor, a adus însă fericire atât viticultorilor din Cotnari, cât şi celor ce iubesc vinul de Cotnari”, a declarat Cătălin Grecu, directorul de marketing al companiei Cotnari SA.

El a anunţat totodată că în prima duminică a lunii octombrie, pe Dealul Cătălina va fi sărbătorit primul vin al anului 2015. AGERPRES