Producţia Mazda CX-5 a depăşit un milion de unităţi

mazda-cx-5Mazda CX-5 cu numărul 1.000.000 a ieşit de pe linia de asamblare la sfârşitul lunii aprilie. SUV-ul popular compact a atins acest prag la mai puţin de trei ani şi jumătate de la intrarea în producţie, la sfârşitul anului 2011.

Introdus într-un segment global cu creştere rapidă în februarie 2012, primul crossover compact produs de Mazda a fost şi primul model care a inclus gama completă de tehnologii SKYACTIV şi design-ul KODO – Soul of Motion. CX-5 a inaugurat astfel, o nouă eră la Mazda, care a ajutat constructorul în drumul său spre succes. Modelul a câştigat mai mult de 60 de premii în intreaga lume, inclusiv prestigiosul Maşina Anului în Japonia 2012-2013, precum şi numeroase distincţii de cel mai bun SUV şi cel mai bun crossover. A fost cel mai bine vândut SUV în Japonia în 2012 şi 2013 şi este, de asemenea, cel mai popular model Mazda în mai multe pieţe europene, inclusiv în Germania.

“Sunt încântat să văd că CX-5 ajunge la pragul de 1 milion de unităţi în numai trei ani şi cinci luni. Aş dori să-mi exprim recunoştinţa faţă de oamenii din întreaga lume, care au apreciat şi sprijinit CX-5. Suntem hotărâţi să continuam consolidarea acestui model în viitor pentru a ne asigura că rămâne o alegere populară în rândul persoanelor cu un stil de viaţă activ şi că va atrage mai mulţi clienţi”, a declarat Masashi Otsuka, managerul de program CX-5.