Producătorul portughez de componente auto Coindu își mărește capacitatea de producție în fabrica de la Arad

Producătorul de componente auto Coindu România recrutează în prezent 144 de oameni pentru fabrica de componente auto din zona liberă Curtici-Arad, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru confecţioneri-asamblori articole din textile şi pentru muncitori necalificaţi, cu studii gimnaziale.

Compania Coindu România produce în fabrica din Curtici tapiserii auto şi alte componente soft de interior pentru Audi, BMW, Volvo, VW, Renault sau Mercedes. Portughezii deţin în zona liberă Curtici-Arad o unitate de producţie dezvoltată pe o suprafaţă de 17.500 de metri pătraţi.

În luna decembrie 2016 compania avea 2.000 de angajaţi, iar în primele trei săptămâni din ianuarie au mai fost recrutaţi încă 143 de oameni. Planurile portughezilor pentru acest an sunt de a creşte capacitatea de producţie la fabrica de lângă Arad şi de a ajunge la 2.500 de angajaţi pe plan local.

În anul 2015, grupul portughez Coindu a atins o cifră de vânzări de 293,1 mil. euro, generată de activitatea desfăşurată pentru Audi, VW, BMW şi Porsche. Datele grupului arată că o treime din cifra de afaceri este asigurată de producţia din România. România a fost prima piaţă internaţională pe care a intrat Coindu, care în prezent mai deţine pe lângă fabrica din Curtici unităţi de producţie în Portugalia şi în Mexic, două centre de dezvoltare şi un birou de vânzări în Germania şi un spaţiu de depozitare în Slovacia.