Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin derulează un proiect de investiţii de peste 9 mil. euro ce vizează mărirea capacităţilor de producţie şi crearea a 50 de noi locuri de muncă.

Compania a investit în acest an şi într-o vopsitorie nouă, cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, dar şi în proiecte legate de reglementările de mediu, respectiv montarea pe utilaje a motoarelor cu stagiul V de poluare. O altă direcţie pentru investiţii este dezvoltarea unei extensii a Centrului de Cercetare şi Dezv­oltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere iFOR, de la Cluj-Napoca.

”Am început să implementăm un proiect ce presupune o investiţie de peste 9 milioane de euro şi vizează mărirea capacităţilor de producţie a utilajelor agricole şi forestiere, prin construcţia unei noi hale şi achiziţia unor echipamente de ultimă generaţie pentru prelucrările mecanice de roţi dinţate, oferind astfel şi posibilitatea creării a 50 de noi locuri de muncă. Tot pentru anul acesta ne dorim să mai deschidem câteva magazine în ţară, pentru sectorul de distribuţie şi încercăm să identificăm noi dealeri, atât pentru sectorul agricol, cât şi pentru cel forestier”, a declarat Mircea Oltean, CEO al IRUM Reghin.

Compania IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile. Ponderea exportului este de aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei.

Compania a lansat pe piaţă la începutul verii trei noi modele de tractoare agricole, destinate fermelor de familie, în cadrul unui pogram de susţinere a relansării agriculturii româneşti. Noile modele de tractoare produse de IRUM Reghin au 30, 47 şi 60 de cai putere, iar preţurilor lor sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro. Noile tractoare IRUM sunt echipate cu motoare stagiul 5 de poluare, având disponibilă şi opţiunea power shift, care face utilajul mult mai uşor de manevrat.