Producătorul italian de canapele şi paturi tapiţate GP Sofa din Satu Mare a încheiat anul 2016 cu afaceri de aproximativ 42 milioane de euro. Portofoliul de produse GP Sofa include canapele şi paturi tapiţate, atât în stofă cât şi în piele ecologică, dar şi măsuţe de cafea din lemn masiv. Produsele sunt comercializate în toată Europa, dar şi în ţări din Africa, Orientul Mijlociu, America de Nord şi de Sud. Producţia companiei merge în proporţie de 95% la export, către marii retaileri de mobilă, precum XXX Lutz, BUT, Steinhoff Group sau IKEA.

”Anul trecut am primit comenzi de aproximativ 75 de milioane de euro, însă, din cauza logisticii interne, am reuşit să producem doar de 42 de milioane de euro. Credem că 2017 va fi un an mai bun decât 2016, datorită dublării capacităţii de producţie, un an în care vom putea satisface cerinţele în continuă creştere ale clienţilor noştri”, spune Attila Sarkadi, marketing manager GP Sofa, citat de Ziarul Financiar.

Capacitatea de producţie actuală a companiei este de 1.000 de canapele pe zi, anul trecut înregistrându-se o creştere cu 5% a producţiei faţă de anul anterior. Italienii vor finaliza în acest an o nouă fabrică, dezvoltată pe o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului industrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii Satu Mare. Compania deţine mai multe unităţi de producţie în ţară, una la Zalău, trei la Satu Mare şi una în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Oficialii GP Sofa estimează că transferul producţiei în nouă unitate se va face în luna martie a acestui an. Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 52 milioane de euro, mai mult cu 24% faţă de anul tre­cut, pe fondul dublării capacităţii de producţie.