Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export a derulat un plasament privat prin care a vândut 40,76% din acţiunile companiei, ca un prim pas ȋn vederea listării pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Iniţial, emitentul a stabilit o perioadă de zece zile lucrătoare, ȋncepând cu data de 2 aprilie 2021, pentru vânzarea a 1,99 milioane de acţiuni, valoarea totală a ofertei fiind de 9,96 milioane de lei. Oferta de vânzare a fost suprasubscrisă ȋncă din prima zi, astfel încât emitentul a solicitat ȋnchiderea anticipată a operaţiunii.

„Urmare a ȋnchiderii cu succes a ofertei, compania Bonas Import Export va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO. Intermediarul plasamentului privat este societatea Interdealer Capital Invest, care va asigura şi efectuarea demersurilor necesare privind admiterea la tranzacţionare a acţiunilor emitentului”, se arată în comunicatul remis de companie.

Ulterior admiterii la tranzacţionare se va derula operaţiunea de majorare a capitalului social cu suma de 9,78 milioane de lei, prin aport ȋn numerar, operaţiune prin care toţi acţionarii vor putea să subscrie două acţiuni noi la valoarea nominală de un leu pentru fiecare acţiune deţinută, ȋn perioada de exercitare a dreptului de preferinţă, se mai menţionează în comunicat.

Majorarea de capital are ca destinaţie principală investiţia ȋntr-o nouă unitate de producţie care va mări considerabil capacitatea de producţie şi extinderea operaţiunilor companiei.

Bonas a fost fondată la începutul anilor 90 de fraţii Vasile şi Emil Naş, alături de Petru Brad, cumnatul lor. Pentru anul 2019, societatea a raportat o cifră de afaceri de 15,72 milioane de lei, cu 12,3% peste cea din anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,15 milioane de lei, în creştere cu 76%.