Deltamed, cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est, care are deja o fabrică în România, în Gilău, a concesionat un teren de peste 13.000 de metri pătrați de la Primăria Municipiului Aiud, pentru a deschide o nouă fabrică în oraș.

„Deltamed, cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule speciale din România, deschide o unitate de producție la Aiud. Ieri s-a încheiat licitația publică prin care compania a concesionat peste 13.000 mp în municipiul Aiud. Deltamed își dorește edificarea, într-o primă etapă, a unei hale metalice moderne de producție, în suprafață de aproximativ 1500 mp, amenajarea platformelor, împrejmuirea și racordarea la utilități, urmate de creșterea capacității de producție cu încă o structură similară, în decursul următorilor 2 ani de la instalare”, a anunțat Invest in Aiud.

Fabrica va fi o investiție de tip greenfield, construită de la zero, iar compania își dorește să înceapă activitatea chiar în acest an, urmând să angajeze 40 de persoane. Producția de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială va merge inițial pe piața internă, deși Deltamed are și activitate de export.

Deltamed a fost fondată în 1997 ca o companie privată, cu sediul în Cluj-Napoca, România. Compania are deja o fabrică de ambulanțe în Gilău, având 6 puncte de lucru în mai mult de 3 localități diferite.

Compania are şapte hale de producţie, cu o suprafaţă cumulată de aproape 15.000 mp; are capacitate de fabricare a elementelor de carosare 100% in-house (din metal, plastic, lemn), prin mijloace proprii – atelier de termoformare ABS pentru crearea capitonajului interior, sector de producţie panouri sandwich, un laborator de cablaje implicat în proiectarea şi producerea tuturor conexiunilor de joasă tensiune, şi un departament de tâmplărie care proiectează şi realizează toate elementele de mobilier.