Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export, intenţionează ca în a doua parte a lunii martie să deruleze un plasament privat pentru vânzarea a 40% din acţiuni în schimbul sumei de 2 mil. euro, brokerul ales pentru intermediere fiind Interdealer Capital Invest.

”Pregătim admiterea la tranzacţionare. În momentul de faţă se lucrează la documentul de prezentare pe care vrem să îl finalizăm undeva săptămâna viitoare. Va fi un plasament privat pe care îl estimăm în a doua jumătate a lunii martie, adresat unui număr de maximum 150 de persoane, alţii decât investitori instituţionali, iar ulterior vom parcurge etapele necesare admiterii la tranzacţionare a acţiunilor. Se vor vinde acţiuni într-un procent de aproximativ 40% din capitalul social al societăţii de către acţionarii existenţi de aproximativ 2 milioane de euro”, a spus Sorin Naş, CEO al Bonas, citat de ZF.

De asemenea, acţionarii Bonas au aprobat în AGA din 17 decembrie 2020 majorarea capitalului social prin aport în numerar la valoarea nominală, unde în cadrul exercitării dreptului de preferinţă al acţionarilor care vor deţine acţiuni la data de înregistrare, care va fi ulterioară admiterii la tranzacţionare a acţiunilor, acţionarii vor putea să subscrie două acţiuni noi la valoarea nominală de 1 leu pentru fiecare acţiune deţinută, totalul fiind de 4,9 milioane de acţiuni.