Ne aflăm în perioada tranzitorie a pandemiei, majoritatea statelor încercând să relaxeze treptat măsurile de distanțare socială. Oamenii visează la revenirea la normalitate. Totuși, este foarte probabil ca actuala criză să determine schimbări majore asupra tuturor aspectelor vieții cotidiene, iar acest lucru se aplică și în cazul slujbelor.

Pandemia a ”obligat” companiile să implementeze munca de acasă, aspect care a dus la apariția unei noi dezbateri: care varianta este mai bună, munca de la birou sau cea de la distanță? Ambele ipoteze, care prezintă argumente pro și contra, sunt discutate într-o analiză realizată de XTB România, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate și companie de investiții listată pe Bursa de la Varșovia.

Relaxarea condițiilor a adus în discuție dacă populația se va reîntoarce la munca de birou, chiar și în domeniile de activitate care permit munca de acasă. În acest sens, directorii companiilor au fost puși într-o ipostază dificilă. Analizând opțiunile, tot mai mulți au decis extinderea perioadei de muncă de acasă, chiar pe o perioadă nedeterminată. Jack Dorsey, CEO-ul Twitter și Square, a anunțat angajații celor două companii că pot lucra de acasă ”pentru totdeauna”, decizie la care a aderat și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, se mai arată în analiza citată.

 

Citiți articolul integral pe startupcafe.ro