WABAG Water Services SRL (WWS) este o companie cu expertiză în domeniul proiectării, construirii și exploatării stațiilor de epurare a apelor uzate industriale. Cu sediul central în București, compania a realizat cu succes zece proiecte industriale în ultimul deceniu pentru a asigura eliminarea ecologică a apelor uzate și reciclarea apei. Compania intenționează să își intensifice activitățile în acest sector specializat din România și își anunță planurile de consolidare a poziției sale pe piața românească. În conformitate cu acest obiectiv, WABAG Water Services și-a lansat recent site-ul web, wabag.ro, în limba română, pentru a permite îmbunătățirea informațiilor, educația tehnică și pentru a iniția un dialog cu companiile românești din sectorul industrial.

„Suntem foarte mândri că facem parte dintr-o companie internațională de top în domeniul tehnologiei apei, clasată în prezent pe locul 4 în TOP 50 de operatori privați mondiali de apă. Din dorința de a împărtăși experiențele noastre internaționale și pentru a ne conecta mai ușor cu potențialii clienții și partenerii din România, am lansat versiunea în limba română a site-ului nostru www.wabag.ro, realizare de care suntem, de asemenea, deosebit de mândri”, a declarat Erwin Moetz, CEO of WABAG Water Services S.R.L.

În România, WABAG este prezentă din anul 2008, perioadă în care a executat diferite proiecte industriale pentru reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate, precum și proiecte greenfield pentru diferite industrii: industria petrolieră, industria tutunului, industria alimentară și a băuturilor, și pentru industria chimică. În portofoliul de clienți se numără companii precum Philip Morris International, OMV Petrom, PepsiCo, Green Tech și Clean Tech International. În prezent, compania are în curs de execuție două proiecte de construcție a stațiilor de epurare pentru companiile Clean Tech International și Green Tech, ce vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.

În România, există încă 631 milioane m3 de ape uzate industriale care au nevoie de tratare

Serviciile WABAG Water Services îmbină protecția mediului cu beneficii economice pentru clienții săi și contribuie la o dezvoltare economică și industrială durabilă. Soluțiile tehnologice ale WABAG sunt, de asemenea, conforme cu prevederile Green Deal propuse de Comisia Europeană.

Suntem motivați de obiectivul de a ajunge în primele 3 companii de apă la nivel global și continuăm să facem pași mari în această călătorie de creștere, însă scopul principal este să asigurăm resursele necesare de apă pentru oameni și afaceri la nivel global și să contribuim activ la protecția mediului înconjurător. România este o piață importantă pentru Grupul WABAG, și suntem determinați să dezvoltăm această piață ca nivel de educare și responsabilizare a companiilor în ceea ce privește tratarea apelor uzate industriale, la nivelul piețelor europene vestice și în linie cu programele europene dedicate acestei industrii”, a completat CEO Erwin Moetz.

Începând cu toamna anului 2021, WABAG va organiza o serie de workshop-uri și evenimente dedicate sustenabilității prin care își dorește să crească nivelul de responsabilitate al industriilor din România, în ceea ce privește mediul înconjurător.