Prin Ghişeul.ro, pot fi plătite online taxele pentru paşaport, permis de conducere, certificatul de înmatriculare

Începând de pe 24 septembrie, plăţile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghişeul.ro. De asemenea, plăţile pentru autorizaţiile de circulaţie provizorie şi pentru certificatul de înmatriculare, realizate de persoanele fizice sau juridice, pot fi achitate prin ghişeul virtual.

Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) şi ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

“Accesibilitatea este un factor esenţial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorităţii pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanţă. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituţiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acţionăm împreună. Vă îndemn să fiţi responsabili şi să folosiţi aceste mijloace online de plată. Vă protejaţi de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 şi economisiţi timp preţios. Interconectând instituţiile publice, digitalizăm România şi transformăm cozile în click-uri”, a declarat Octavian Oprea, vicepreşedintele ADR.

În total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate acum peste 300 de tipuri de plăţi.