Dr. Mihaela Leventer și Claudiu Opran, fondatori și acționari ai Leventer Medical Group, anunță demararea proiectului Leventer Hospital, primul spital privat de dermatologie și chirurgie oncologică din România, care are la bază o investiție de aproximativ 10 milioane de euro. Potrivit fondatorilor, unitatea medicală va fi inaugurată la începutul anului 2024, la București.

În deciziile noastre de dezvoltare analizăm cu atenție trendurile și cercetările internaționale. În ultimii zeci de ani observăm o continuă creștere a incidenței cancerului de piele, mai mult, ne așteptăm ca această evoluție să se accentueze. În ultimii ani, am tratat peste 100.000 de pacienți, din care câteva mii diagnosticați cu cancer de piele de tip carcinom și melanom. Dezvoltarea infrastructurii medicale este necesară pentru a reuși să avem grijă de pacienții cu diagnostice oncologice, iar România are nevoie și de spitale private dedicate acestora. Leventer Hospital va avea în centru dermatologia oncologică, alături de alte patologii din aria țesuturilor moi. Prin parteneriatul cu IMMOFINANZ, ne bucurăm să putem investi în continuare în infrastructura medicală, un segment atât de necesar pacienților cu nevoi oncologice”, a declarat Claudiu Opran, fondator și acționar al Leventer Medical Group, cu peste 25 de ani de experiență în managementul de top, consultanță și dezvoltare de afaceri în retail-ul farmaceutic, servicii medicale și FMCG, în companii de top ca Unilever, Sab Miller, A&D Pharma / Sensiblu, Genesis Property.

Leventer Hospital, un spital cu dotări medicale de vârf, va fi amplasat în zona de nord a Bucureștiului, într-un perimetru ce însumează circa 6.500 de metri pătrați și care va avea o capacitate de 5 săli de operație și peste 60 de paturi. Unitatea medicală va mai avea și un serviciu de ambulatoriu cu 15 cabinete și săli de tratament, laborator de anatomie patologică, compartimente de imagistică și radioterapie superficială și ortovoltaj.

Investiția se va ridica la aproximativ 10.000.000 euro și va avea o structură mixtă de finanțare.

Pacientul este întotdeauna în centrul preocupării noastre. Echipa noastră are pregătirea și dedicarea pentru a trata cu aceeași seriozitate acneea unui adolescent sau o problemă mai gravă, cum este cancerul de piele. Echipa de chirurgi dermato-oncologi este instruită conform curriculei internaționale și are acreditarea American Society for Dermatologic Surgery (ASDS). Din păcate, în prezent observăm o creștere a numărului de cazuri în evoluție gravă. Avem un număr mare de pacienți care ajung la noi cu leziuni deja în evoluție și care au nevoie de îngrijire medicală rapidă. Trebuie să fim pregătiți să intervenim pentru fiecare persoană diagnosticată cu acest tip de tumori de piele, iar în cadrul Leventer Hospital vom putea face acest lucru!”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, fondator și acționar Leventer Medical Group și Președinte al Fundației pentru Sănătatea Pielii.