Primul mare concept-studio de tehnologie imersivă din Transilvania, care permite crearea contentului tip AI (Inteligenţă Artificială) pentru dezvoltarea durabilă a unor modele de business adaptate noului val tehnologic, EIS – Educam Immersive Studio, a fost lansat, la Târgu Mureş, cu ocazia Innovation Day, un eveniment organizat în cadrul Săptămânii Antreprenoriatului.

„Tehnologia imersivă este, în acest moment, un curent care creşte accelerat şi devine necesar însă numai pentru un segment mic al lumii noastre digitale, care îşi poate permite accesul la acest tip de tehnologie de ultimă generaţie. Realitatea imersivă este considerată o experienţă stimulantă, în care un scenariu este reprodus într-un mediu digital şi în care utilizatorii pot interacţiona cu lumea virtuală folosind computerul şi Inteligenţa Artificială. Potenţialul de aplicabilitate al acestei tehnologiei este nelimitat, putând transforma modelele de afaceri într-un mod total, de la sănătate la domeniul imobiliar, de la construcţii de campus-uri rezidenţiale la design industrial sau educaţie accelerată de tip imersiv, de la afaceri creative din domeniul multimedia până la aplicaţii mobile, securitate sau turism”, a declarat directorul general al BSB e-Platform Realities SRL, firma care a creat EIS, Szabolcs Benő.

Potrivit lui Szabolcs Benő, în 2021, la aproape 2 ani de la debutul pandemiei de COVID-19, societatea este forţată să se adapteze unui nou mod de a vedea lumea şi de a interacţiona, iar acest studio interactiv permite utilizarea Inteligenţei Artificiale şi a tehnologiilor imersive în sfera de aplicabilitate a industriei 4.0, a educaţiei avansate precum şi în alte industrii creative.

Noul concept de studio imersiv lansat, EIS – Educam Immersive Studio, creează o ambianţă virtuală folosind tehnologie de ultimă generaţie precum Cubul AVR, ecrane curbate de tip 3D, afişaj 3D stereoscopic scalabil, multi-usere interactive 3D etc. Toate acestea permit interacţiunea intuitivă cu un mediu 3D realist oferind descompunerea imaginilor şi a sunetului precum şi reconfirgurarea acestora într-un mod personalizat, adaptat necesităţilor.

„Proiectul EIS conţine, pe lângă componenta business şi întreprinderea socială, ca parte integrantă şi majoritară a proiectului, misiunea acesteia fiind crearea un sistem nou şi inovativ în zona socială pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional, prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie. Prin acest proiect, capacitatea comunităţilor locale de a asigura integrarea educaţională şi cea socio-profesională pentru persoanele defavorizate care trăiesc în zone marginalizate va creşte, atât pentru copii cât şi pentru adulţi, scăzând astfel costurile susţinerii şi suportului financiar oferit acestor grupuri din bugetul local. Prin parteneriatul semnat cu Direcţia de Asistenţă Socială (din cadrul Primăriei Târgu Mureş, n.r.), în fiecare an, un număr de minim 50 de persoane din mediile defavorizate ale comunităţii locale din Târgu Mureş vor beneficia de servicii de consiliere, formare, consultanţă sau programe de sprijin ce vor fi oferite gratuit de către EIS”, a susţinut Szabolcs Benő.

În baza parteneriatului cu Direcţia de Asistenţă Socială din Târgu Mureş, aceste servicii vor fi asigurate din profitul obţinut din exploatarea Educam Immersive Studio.

Alături de directorul general EIS, Szabolcs Benő, la lansarea Educam Immersive Studio au mai participat Andreia Moraru, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială, Szathmáry Zsolt, preşedinte St. Georgius Manager Club, Kozma Mónika, preşedinte Fundaţia Pro Economica, Gogolák Zsolt, preşedinte Multinvest Group.

În organizarea CED Târgu Mureş (Reţeaua de Dezvoltare Economică Central-Europeană), Fundaţiei ProEconomica şi St. Georgius Manager Club, la Târgu Mureş se desfăşoară conferinţele tematice prilejuite de Săptămâna Antreprenoriatului, un eveniment al cărui scop este prezentarea potenţialului economic al regiunii, întâlnirea oamenilor de afaceri locali cu cei străini, fiind invitate şi instituţii publice şi organizaţii profesionale. AGERPRES