Primul magazin în care românii pot plăti cu mobilPay Wallet

mobil_telefonÎncepând cu 1 iunie 2015, clienții hipermarketului cora de pe Șoseaua Alexandriei, din Bucureşti, îşi pot achita cumpărăturile la casă direct de pe smartphone, prin aplicația mobilPay Wallet, portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile payments. cora Alexandriei devine astfel primul hipermarket din România care implementează plata cu un portofel digital, urmând ca, în timp, toate magazinele cora să ofere şi acest serviciu clienţilor lor.

Aplicația mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit pe toate terminalele smart ce rulează principalele sisteme de operare. Odată ce utilizatorul și-a înregistrat un card în aplicație, plata cumpărăturilor în hipermarketul cora se va putea face foarte rapid, prin scanarea unui cod QR, afişat la casa de marcat.

“Plățile mobile sunt într-o creștere continuă și reprezintă o nevoie naturală într-o lume tot mai conectată, în care consumatorii caută să folosească cât mai puţin cash-ul, iar telefonul mobil le este mereu la îndemână. După implementarea plăților în mijloace de transport în comun sau la restaurante, retailul era pasul firesc pentru mobilPay Wallet, iar parteneriatul dintre NETOPIA mobilPay și cora reprezintă o inovație în acest segment, permițându-ne să oferim cea mai rapidă, simplă și eficientă metodă de plată posibilă”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Datele NETOPIA arată că numărul tranzacţiilor procesate prin intermediul portofelului digital mobilPay Wallet a crescut de 10 ori în primul trimestru al acestui an faţă de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea lor a crescut de trei ori în același interval. “Prin introducerea plăţii cu portofelul digital, cora contribuie în continuare la dezvoltarea comerţului modern în România, Credem că este un pas important, o măsură benefică pentru consumatorii români, care sunt extrem de deschişi inovaţiei. Pentru cora este o reconfirmare a preocupării constante de a pune inovaţia în slujba clienţilor noştri şi aş aminti aici serviciul coradrive, de shopping online, care funcţionează cu succes”, a declarat Philippe Lejeune, CEO cora România.

Lansată în martie 2013, aplicaţia mobilPay Wallet este disponibilă pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store și poate fi folosită pentru pentru plata facturilor la utilități, reîncărcarea cartelelor preplătite, plata notei la restaurante sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri. În 2014, aplicația mobilPay Wallet a fost integrată în MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face cumpăraturi în afara țării, de la peste 40.000 de comercianți parteneri, dar şi pe teritoriul ţării, prin acordul de acceptare Masterpass al comercianţilor din România.