Primul hotel finanţat de Fundaţia Pro Economica în România a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe

B the Hotel, unul dintre proiectele hoteliere iniţiate în 2018 şi continuate chiar şi în perioada pandemică a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe. Deşi bugetul alocat iniţial era de 2,5 milioane de euro, investiţia totală s-a dublat până la final, parte din finanţare fiind alocată de Fundaţia Pro Economica Alapítvany.

Ddrumul de la un vechi cămin muncitoresc la un hotel de 4 stele de 5 milioane de euro situat în centrul oraşului Sfântu Gheorghe Hotelul este dezvoltat pe structura existentă a unui vechi centru de nefamilişti din oraş, achiziţionat de actualul proprietar, Boer Lehel, în anul 2017. Pentru că se afla într-un grad de degradare masiv şi pentru a corespunde standardelor seismice actuale, până în anul 2019 clădirea a trecut printr-un proces de renovare şi refacere a structurii şi fundaţiei.

Ulterior, din 2019 a început efectiv dezvoltarea proiectului hotelier de 4 stele cu adresabilitate preponderant către segmentul business, fără a fi neglijat, însă, potenţialul pieţei de leisure.

B the Hotel este poziţionat în imediata vecinătate a centrului oraşului Sfântu Gheorghe, la doar câteva minute distanţă de principalele instituţii de interes, publice şi culturale, de zonele comerciale şi industriale, şi la doar 2 km faţa de „inima” sportivă a oraşului, Sepsi OSK Stadium şi Sepsi Arena.

„Suntem singurul hotel de business din judeţ şi suntem foarte mândri de rezultatul final. A fost un parcurs adesea dificil, dar putem spune că începând din 28 iulie am pus încă o cărămidă la dezvoltarea turismului de afaceri, dar şi de leisure nu doar în oraşul Sfântu Gheorghe, ci şi în întreaga regiune”, a declarat omul de afaceri Boer Lehel, proprietarul B the Hotel, precum şi al lanţului de depozite de materiale de construcţii, Depo.

42 de camere pentru toate categoriile de turişti, sală de conferinţe, spaţiu pentru evenimente, bucătar-şef de top Hotelul are 42 de camere de diferite capacităţi şi cu diverse dotări. Sunt 10 tipuri diferite de camere, de la camere standard single până la camere executive „signature” şi suite destinate familiilor, adresându-se astfel mai multor tipologii de turişti: business, leisure, grupuri, familii. B the Hotel dispune şi de o parcare spaţioasă cu supraveghere video 24/24, pusă gratuit la dispoziţia oaspeţilor, iar posesorii de maşini electrice au la dispoziţie două staţii de încărcare.

Totodata, aici există o sală de conferinţe spaţioasă, cu o capacitate de 30-40 persoane, unde pot fi organizate diverse work-shop-uri, team-meetings, prezentări sau mini-evenimente. Sala e dotată cu ecran touch-screen high-tech cu diagonala de 225 cm şi conexiune internet de mare viteză. Saloanele din incinta hotelului sunt, de asemenea, potrivite pentru mini-petreceri, oferindu-se mai multe spaţii separate, discrete, cu acces la terasă.