În perioada aceasta, 24-27 noiembrie, are loc cea mai importantă inițiativă direcționată către sănătate ce reunește mediul academic, sectorul public și privat din România,  Hackathon — medicină de urgență, situații de urgență și reziliență.

Inovarea în sistemul de sănătate din România se bazează pe îmbunătățirea accesului către servicii medicale, monitorizarea publicului susceptibil la schimbările de conduită medicală și medierea raportului situației urgență pacient. Avansarea digitală a sistemului de sănătate are ca urmare o mai bună înțelegere a pacientului și conturarea unui mediu mai facil pentru personalul medical responsabil de situațiile de urgență.

“Inovarea în sistemul medical este una dintre cele mai importante aspecte ale modernizării accesului către servicii medicale de înaltă calitate și mediere a procesului de intervenție de urgență. Necesitatea unei astfel de mobilizări digitale a devenit mult mai pregnantă, mai ales în situația pandemică actuale. ” a declarat Nassim ABU RJALA, reprezentant Romania Tech Nation.

 

Citiți mai multe pe platforma Comunității de Tehnologie și Inovație, Hackathons.ro