street_food_festival_0Bucătăria românească, cea asiatică, italiană, germană şi mexicană vor fi prezentate clujenilor de peste 50 de restaurante şi bucătari care participă la primul Street Food Festival din România, organizat la Cluj-Napoca în perioada 7-10 iulie.

„La Cluj-Napoca, pe Aleea Stadionului, se va desfăşura în perioada 7 – 10 iulie primul Street Food Festival din România, la care vor participa peste 50 de bucătari care vor pregăti reţete inedite de mâncare stradală din bucătăria românească, italiană, mexicană sau germană. Vedeta festivalului va fi mâncarea. De exemplu, chef Andrei Isac va găti specialitatea italiană arrosticini, frigărui din carne de oaie, se va servi pizza preparată într-un cuptor special instalat într-un food truck. Mâncarea stradală este o mâncare foarte bună, care se prepară rapid şi poate fi luată la pachet”, a declarat directorul general al Street Food Festival, Constantin Covaliu.

La rândul său, americanul William Cunneen, chef-ul food truck-ului ‘Chef off the Grid’, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că în Cluj există mult potenţial pentru dezvoltarea acestui concept de mâncare stradală. „Sunt din Chicago, dar de un an trăiesc la Cluj-Napoca împreună cu soţia mea. Oraşul are potenţial, putem dezvolta aici acest concept de street food. Vrem să gătim folosind ingrediente româneşti pe care să le folosim în reţete inedite”, a menţionat el. AGERPRES