Începând cu luna aprilie, 25 de elevi din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București vor face parte din programul pilot prin care vor avea acces gratuit la cursul de Introducere în Inteligența Artificială, cât și la certificarea europeană ICDL Insights AI.

Cursul se va desfășura în format blended learning – adică cursuri pre-înregistrate online pe care studenții le pot parcurge în funcție de timpul disponibil, dar și sesiuni live online sau fizice cu trainerii de la RoboHub – pentru a înțelege și aplicabilitatea concretă a conceptelor învățate.

Cursul susținut de RoboHub pentru liceenii de la Colegiul Mihai Viteazul va include mai multe teme, precum definirea termenului de Inteligență Artificială, principiile de funcționare, la ce ajută o astfel de tehnologie, dar și provocările și potențialul acesteia. La finalul programului de training, liceenii vor avea oportunitatea de a susține testarea ICDL Insights AI și de a obține o certificare recunoscută internațional.

“Digitalizarea și automatizarea au accelerat: Inteligența artificială se află pe un trend ascendent, social media este parte din viețile noastre, orice obiect se poate printa 3D, etc. Toate aceste schimbări pot genera sentimente de nesiguranță și incertitudine în ceea ce privește profesiile actuale. ICDL își dorește ca românii să fie la curent cu toate aceste transformări și, mai ales, să nu fie luați prin surprindere de lumea digitală. Elevii de acum vor fi angajații de mâine și este important ca aceștia să ia contact cu tehnologia într-un mod benefic și constructiv. România se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea secolului 21, iar competențele digitale certificate sunt soluția”, spune Irinuca Văduva, ECDL România.

ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent. ECDL/ ICDL este recunoscut în peste 100 de ţări de pe toate continentele lumii.