Fondatorii Prime Dash, un FinTech care dezvoltă ecosisteme financiare inteligente pentru instituțiile financiare și clienții acestora, își doresc să obțină o finanțare de 600.000 de euro prin listarea în platforma de crowdfunding Seedblink. Runda de finanțare va demara în 29 martie 2021 pentru investitorii SeedBlink din segmentele ELITE & Classic, urmând ca din 1 aprilie aceasta să fie deschisă tuturor investitorilor înregistrati pe platformă, cu tickete începând de la 2500 euro.

Prime Dash creează produse financiare ce au la bază tehnologii de ML, AI, Cognitive RPA și Advanced Analytics, care permit instituțiilor financiare automatizarea și controlul proceselor de creditare și aduc instrumente de reducere a riscul asociat clienților din portofoliu.

Fondurile provenite din această rundă de investiții vor fi utilizate pentru deschiderea de noi birouri în Franța, Marea Britanie și Germania. Compania dorește dezvoltarea unei echipe puternice de vânzări pe piața europeană, pentru atragerea de noi parteneri strategici și promovarea ecosistemului de produse în spațiul european.

Pentru noi, listarea în SeedBlink este un pas important, care va facilita creșterea prezenței Prime Dash în Europa. Prioritatea noastră acum este crearea și implementarea unei infrastructuri operaționale strategice pe piața europeană. Aceste fonduri vor fi folosite și pentru dezvoltarea unei echipe puternice de vânzări, care să contribuie la atingerea obiectivului de venituri al companiei. 

Cătălin Rus, COO Prime Dash

Managementul companiei se așteaptă să închidă acest an cu o cifră de afaceri de 2 milioane de Euro, iar pentru 2022, aceasta să ajungă la 5.8 milioane de Euro.

“Cu toții vorbim despre digitalizarea sistemului bancar, însă aparent există o inerție la nivelul organizării lui interne. Cu toate acestea însă, apar soluții ca cea a Prime Dash, care înlocuiesc prin digitalizare componente importante ale procesului de creditare, prin automatizări ce aduc progrese uriașe analizei companiilor și managementului de risc. Astfel de soluții reprezintă inovații evidente față de care nici un sistem cât de inert, nu poate sta indiferent.”

Andrei Dudoiu, CEO SeedBlink

Despre ecosistemul Prime Dash și cine îl utilizează

Soluțiile dezvoltate de Prime Dash creează un ecosistem inteligent care se adresează problemelor întâlnite de instituțiile financiare și clienții din portofoliile acestora.

  • Prima soluție este o platformă front și back-end pentru procesarea volumelor mari de cereri de creditare. Această platformă conține un modul de Business Intelligence și capabilități de pre-aprobare.
  • Cea de-a doua soluție le permite instituțiilorfinanciare să se conecteze cu datele financiare ale clienților pentru a primi raportare continuă și analiză financiară automatizată. Instituțiile Financiare folosesc această soluție și pentru a monitoriza solvabilitatea și riscul de credit asociat clienților din portofoliu.
  • Cea de-a treia soluție este oferită IMM-urilor și are scopul de a ajuta antreprenorii în procesul decizional. Această platformă SaaS poate fi folosită atât independent de către companii, dar și ca o modalitate de a se conecta la o instituție financiară. Companiile care folosesc Prime Dash au o cifră de afaceri care variază între 50.000 și 100 milioane de euro.

Aceste trei soluții integrate creează o platformă digitală completă, care simplifică fluxul  operațional pentru o instituție financiară, făcându-l mai ușor de gestionat.

Prime Dash are în prezent un parteneriat cu Banca Transilvania, dar și cu alte bănci și instituții financiare nebancare.

Extinderea pe piața europeană – trei noi țări în 2021

Unul dintre cele mai importante obiective ale Prime Dash pentru anul în curs este extinderea pe piața europeană. Prime Dash a început negocieri cu parteneri strategici și instituții la nivel european, pentru a se putea extinde în aceste teritorii.

Întrucât anticipăm ca, la nivel global, sumele investite de industria bancară în soluții digitale să se ridice la 122 miliarde de euro în anul 2021, împreună cu dorința noastră puternică de a pătrunde pe piața europeană, vom ajunge la o evaluare a companiei de 35 milioane de euro până la sfârșitul anului 2023 

Madou Sylla, CEO Prime Dash