Primarul municipiului Arad anunţă o investiţie de peste 17 milioane de euro a companiei OMV Petrom

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că o mare companie petrolieră va construi la Arad un centru de distribuţie regional al carburanţilor, investiţia fiind estimată la peste 17 milioane de euro, iar municipalitatea urmând să fie partener în dezvoltarea proiectului.

Potrivit sursei citate, noul Centru de distribuţie al carburanţilor, care va fi cel mai mare din vestul României, va fi construit de compania OMV Petrom, în cartierul Grădişte al municipiului, pe locul unde s-a aflat fostul Depozit al PECO Arad, în paralel, municipalitatea urmând să realizeze în zonă un nou acces direct la Centura de Nord a municipiului, dinspre strada Cometei.

“Primăria municipiului Arad va fi partener la realizarea acestei investiţii, prin realizarea celei de-a zecea ieşiri pe centura de Nord a oraşului. Aceasta înseamnă că municipalitatea va moderniza în zona de Est a oraşului strada Cometei, până la intersecţia cu centura de Nord a municipiului. Astfel, marţi 28 februarie, în şedinţa Consiliului Local Municipal Arad, vom supune votului decizia de expropriere a unor terenuri, pentru ca în martie, odată cu aprobarea bugetului să putem finanţa proiectarea şi execuţia acestui drum. Doresc să menţionez faptul că cei de la compania OMV Petrom au demarat lucrările de refacere a infrastructurii feroviare din incinta depozitului, depozit care va fi legat şi de magistrala de cale ferată Curtici – Arad – Bucureşti, lucrările urmând să fie finalizate în cursul anului viitor”, a declarat Gheorghe Falcă.

Edilul a menţionat că municipiul Arad rămâne în continuare atractiv pentru investitori, o dovadă în acest sens fiind şi această mare investiţie. “Prin această investiţie, cât şi prin parteneriatul pe care Primăria municipiului îl are încheiat cu această companie, se demonstrează faptul că Aradul este în continuare atractiv pentru investitori, faptul că Aradul reprezintă un mare hub, atât în domeniul transporturilor, cât şi în domeniul logisticii. Odată cu finalizarea acestei investiţii, Aradul va fi oraşul cu cel mai mare depozit de carburanţi din vestul României”, a mai spus Falcă. AGERPRES