Primarul Braşovului anunţă colaborarea cu UiPath pentru digitalizarea municipalităţii

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a anunţat că vrea să colaboreze cu o firmă din domeniu RPA din Capitală, pentru a digitaliza cât mai multe servicii pe care instituţia publică le oferă cetăţenilor.

Conform edilului, UiPath, compania în cauză, este “una dintre firmele definite ca ‘unicorni’ în domeniul IT – adică o firmă care s-a dezvoltat foarte repede inclusiv pe plan internaţional, atât ca portofoliu de proiecte cât şi financiar – şi o firmă care aduce credibilitate în zona automatizărilor şi a eficientizărilor de procese”.

“Primăria Braşov deschide un pionierat în acest domeniu al administraţiei publice din România. Eficientizăm procesele primăriei astfel încât să oferim mecanisme şi interfeţe uşor de utilizat pentru cetăţeni şi care să le ofere răspuns şi soluţii într-un timp redus. Este prima fază, o fază de analiză care începe de al a evalua ce avem intern ca infrastructură IT şi modul în care UiPath poate oferi mecanisme de eficientizare şi de integrare”, a explicat primarul Allen Coliban, în urma unei întâlniri pe care a avut-o joi cu reprezentanţi ai conducerii companiei.

Automatizarea proceselor robotizate (RPA) este o tehnologie care îi permite oricărui utilizator să îşi configureze un program computerizat, un “robot” care să genereze şi să integreze acţiuni similare unui om în interacţiunea cu un sistem digital, pentru a executa o sarcină de serviciu, susţin reprezentanţii Primăriei braşovene. AGERPRES