Primăria Cluj-Napoca lansează aplicaţia “Cluj Now”, care oferă locuitorilor notificări oficiale despre oraş

Clujenii au la dispoziţie o nouă aplicaţie prin care pot afla de pe telefonul mobil sau tabletă în ce locuri din oraş se derulează lucrări de infrastructură sau ce evenimente sunt organizate în Cluj-Napoca şi determină restricţii de circulaţie.

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziţia locuitorilor oraşului şi turiştilor aplicaţia “Cluj Now”, prin care cetăţenii şi vizitatorii oraşului sunt notificaţi despre evenimentele şi lucrările care au loc pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca şi care influenţează traficul în oraş. De asemenea, prin intermediul acestei aplicaţii sunt transmise şi alte notificări importante de interes public.

Aplicaţia permite notificarea utilizatorului sub formă de “notificare push”, precum şi vizualizarea pe hartă în timp real a evenimentelor semnalate prin notificări transmise de municipalitate. În plus, utilizatorii au posibilitatea să selecteze cartierele din care doresc să primească notificări.

“Cu fiecare nou serviciu sau produs oferit cetăţenilor care utilizează tehnologia pentru o viaţă mai uşoară în mediul urban, consolidăm obiectivul Clujului de a fi un adevărat Digital Innovation Hub, un oraş ‘smart'”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Aplicaţia trimite notificări în timpul deplasării prin oraş, pe un perimetru care ia punct de referinţă poziţia utilizatorului la o distanţă implicită de 100 m. Distanţa se poate schimba în funcţie de opţiunea utilizatorului.

Aplicaţia “Cluj Now” este oferită gratuit utilizatorilor de către Primăria Cluj-Napoca şi este realizată de compania clujeană “Life is Hard”, membră a clusterului Cluj IT, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat şi Inovare în IT.

Municipalitatea, alături de echipa care a realizat aplicaţia monitorizează observaţiile şi sugestiile primite de la cetăţeni pe pagina de Facebook a municipiului, cu privire la aplicaţia Cluj Now.

“Clusterul Cluj IT a decis să sprijine acest proiect iniţiat în cadrul Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat şi IT pentru că este unul care poate să îmbunătăţească calitatea vieţii tuturor celor care trăim aici. Este până la urmă un proiect pentru comunitatea largă a urbei noastre şi care sperăm să fie replicat în cât mai multe oraşe din ţară. Mulţumesc şi pe această cale companiei ‘Life is Hard’ că a investit resurse importante pentru realizarea aplicaţiei”, a precizat directorul executiv al Cluj IT Cluster, Andrei Kelemen.

Aplicaţia “Cluj Now” este disponibilă pentru dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. AGERPRES