Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen controlat de antreprenorul Călin Fusu, lansează FastBuy, un nou serviciu online inovator prin care cumpără apartamente pentru clienții care și-au găsit viitoarea locuință, dar depind de vânzarea celei în care locuiesc sau de aprobarea unui credit pentru a obține suma necesară achiziției. Cu un avans de 5%, Casta le oferă posibilitatea să se mute imediat în noua casă și să câștige astfel timp pentru a obține fondurile necesare. Soluția FastBuy se adresează în prezent clienților din București.

Aproape 27% dintre participanții la un sondaj desfășurat prin platforma BestJobs, parte din același grup, spun că locuința lor actuală nu corespunde nevoilor pe care le au pentru a-și desfășura eficient activitatea profesională.

În lipsa unui birou sau a unui spațiu de lucru dedicat acasă, aproape 35% dintre respondenți admit că sufrageria și bucătăria sunt locurile principale în care își desfășoară activitățile de serviciu, în timp ce aproape 15% dintre respondenți spun că improvizează în fiecare zi. În acest context, peste 28% spun că munca de acasă i-a determinat să se gândească la o nouă locuință care să le asigure mai mult spațiu și confortul pentru a putea lucra de acasă. Iar aspecte precum zona, proximitatea față de birou, dar și de școala copiilor sau de centre comerciale au devenit mai importante ca oricând în alegerea viitoarei locuințe.

„Cum procesul de selecție și achiziție a unei locuințe durează mult și implică de cele mai multe ori și obținerea unui credit ipotecar, FastBuy oferă clienților Casta o soluție digitală de achiziționare rapidă a apartamentelor dorite atunci când mai au nevoie de timp pentru a obține un credit ipotecar sau a vinde apartamentul vechi, dar doresc să securizeze oferta găsită. Practic, prin noul serviciu pot să profite de momentul în care își găsesc viitoare casă. Iar pentru clienții care sunt încă în căutarea unei locuințe dar vor să se mute cât mai repede, platforma imobiliară vine cu soluții pentru găsirea apartamentului ideal și inclusiv cu facilitarea accesului la finanțare într-un timp foarte scurt”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta.

În același timp, serviciul InstaBuy lansat în toamna anului trecut, prin care proprietarii de apartamente au o soluție rapidă, sigură și confortabilă de a-și vinde imobilul într-un timp record, a fost extins și acum reprezintă o oportunitate și pentru agenții imobiliari care au posibilitatea să-și dezvolte astfel activitatea și să-și suplimenteze veniturile. Pe de-o parte, atunci când reprezintă clienți care vor să vândă un apartament, pot asigura împreună cu Casta o ofertă cash în doar 3 zile pentru apartamentul lor, iar pe lângă avantajul vânzării rapide obțin și un comision din valoarea tranzacție.