Lansată la începutul anului 2023, de către o echipă de avocaţi cu experienţă, NewLaw.ro este platforma digitală de colaborare cu un avocat şi, totodată, unul dintre puţinele proiecte digitale de antreprenoriat juridic din România. Investiţia financiară în crearea şi lansarea platformei NewLaw.ro s-a ridicat la 50.000 euro.

Platforma NewLaw.ro, dezvoltată şi implementată de avocatul Bogdan Ilie şi colegii din echipa NDI Law, avocaţi cu peste 15 ani experienţă în avocatură şi servicii juridice, are scopul de a eficientiza relaţia client -avocat, prin facilitarea colaborării la distanţă.

Astfel, platforma vine în sprijinul românilor şi nu numai, care au nevoie de diverse servicii juridice furnizate de avocaţi indiferent de localizare. Platforma cuprinde avocaţi specializaţi în toate tipurile de servicii juridice printre care şi Achiziţii publice, Dreptul muncii, Dreptul Familiei, Drept Administrativ sau Drept fiscal şi Drept Penal al afacerilor şi este un suport pentru întreaga colaborare cu aceştia, de la schimb de oferte şi contracte, până la administrarea documentelor pentru un proces.

„În România, practica avocaturii are puternice influenţe tradiţionaliste, credem că a venit timpul schimbării de paradigmă. Platforma NewLaw.ro respectă principiile filozofiei New Law de democratizare a avocaturii şi are rolul de a simplifica relaţia avocat-client folosind resurse digitale adaptate prezentului. Platforma este un mediu de colaborare sigur, care păstrează istoricul interacţiunilor, documentaţia, versiunile de documente şi tot ce au nevoie să ştie atât clientul, cât şi avocatul, despre o speţă juridică sau un proces”, precizează Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro.

Investiţia financiară s-a ridicat la 50.000 euro şi include în principal, costuri cu configurarea platformei, durata implementării fiind de 12 luni. În forma sa actuală, platforma acoperă principalele servicii juridice solicitate, iar printre beneficii se numără garanţia profesionalismului, costuri corecte şi acoperire naţională. Practic, prin platforma NewLaw.ro, colaborarea eficientă cu avocaţi specializaţi este posibilă indiferent de zona geografică, subliniază sursa citată.

Dacă din punctul de vedere al clienţilor principale avantaje sunt de simplificare a relaţiei avocat-client şi eficientizare din punct de vedere timp, disponibilitate şi costuri, în ceea ce priveşte avocaţii colaboratori, folosirea platformei NewLaw.ro reprezintă pentru aceştia o sursă suplimentară de venituri.