Iulius şi Atterbury Europe vor inaugura, pe 30 august 2019, prima etapă a proiectului Iulius Town Timişoara, cea mai mare investiţie imobiliară din vestul țării, în valoare de peste 220 milioane de euro. Iulius Town este primul ansamblu de tip mixt din vestul ţării şi cel mai important proiect de real estate care va fi inaugurat anul acesta, pe piaţa din România.

Conceput ca un proiect cu funcţiuni de retail, entertainment şi office care completează actualul Iulius Mall, Iulius Town va fi principala destinaţie de afaceri, cumpărături și divertisment din vestul ţării. Totodată, proiectul de regenerare urbană Iulius Town e gândit pentru a coagula comunitatea şi a-i aduce laolaltă pe localnici, pe locuitorii din regiune şi din ţările limitrofe, indiferent dacă vin la birou, la cumpărături, să facă sport sau să se relaxeze.

Prima etapă de dezvoltare va include: 120.000 mp de retail, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, o varietate de restaurante şi cafenele, un parc, un centru de evenimente, 100.000 mp de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.

Cu un total de 450 de magazine şi 120.000 mp, Iulius Town Timişoara va include cea mai mare zonă de retail din afara Capitalei. De asemenea, proiectul include 12 săli de cinema şi conceptul de cinema VIP, cu cină şi film în sistem all inclusive, ca și cel mai mare centru de fitness din România, cu piscină semi-olimpică și spaţii de joacă.

Tot în premieră, la Iulius Town va funcţiona un centru ultramodern de conferinţe, cu trei săli elegante, care vor găzdui atât evenimente business, cât și private, având o capacitate de până la 1.000 de participanţi.

Parcul din proiect este construit deasupra unei noi parcări subterane şi va fi o oază de liniște și relaxare. Acesta va încânta vizitatorii cu peste 1.400 de arbori și 20.000 de arbuști, aduși de la pepiniere din Italia, care se vor oglindi în lacul amenajat în centru. Un carusel etajat, locuri de joacă pentru copii, un patinoar şi piaţetele pentru evenimente fac ca acest parc să fie un loc unic în regiune, de o frumuseţe care se schimbă în funcţie de anotimp.

Prima etapă va include şi 100.000 mp de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. United Business Center, format din clădiri de birouri clasa A, a devenit deja un pol regional de afaceri, generator de noi investiţii şi locuri de muncă. Primele trei clădiri de birouri sunt operaţionale, printre chiriași numărându-se companii multinaţionale din IT și automotive.

United Business Center 0, a patra clădire office va fi şi cea mai înaltă clădire din România, cu 155 m înălţime şi 27 de etaje, va fi finalizată anul viitor şi va include 52.000 mp închiriabili de birouri, un hub medical pe o suprafaţă de 3.000 mp şi un centru de conferinţe corporate, cu şapte săli.

Iulius Town Timişoara aduce o soluţie ingenioasă pentru fluidizarea traficului: un pasaj subteran care străbate complexul și crește accesibilitatea rutieră a zonei, investiţie care va fi donată municipalităţii. Totodată, cei care lucrează sau vizitează Iulius Town pentru petrecerea timpului liber au acces la peste 4.070 de locuri de parcare moderne, dar și la spaţii pentru parcarea bicicletelor.