Prima conferinţă internaţională dedicată industriei muzicale din România

Mastering The Music BusinessPrima conferinţă dedicată exclusiv industriei muzicale din România, Mastering The Music Business (MMB), a început marţi la Hanul Gabroveni din Capitală.

Evenimentul, adresat muzicienilor sau profesioniştilor din industria muzicală care doresc să ţină pasul cu ultimele trenduri din domeniu, se va desfăşura timp de două zile. Printre vorbitori se află Frank Hessing şi Thorsten Freese din Germania, Denis Florent din Franţa, Vlad Irimia de la BUG Mafia, Cornel Ilie de la Vunk, Sergiu Biriş, Bogdan Naumovici.

Prima ediţie a MMB se va concentra asupra oportunităţilor oferite de internet pentru creaţia muzicală, promovarea şi vânzarea muzicii, a afirmat Anca Lupeş, organizator al evenimentului. “Prima conferinţă internaţională dedicată exclusiv industriei muzicale româneşti, o conferinţă în care temele abordate vor gravita, în special, în jurul internetului, în jurul oportunităţilor pe care online-ul le oferă artiştilor independenţi, în principal, să facă foarte multe lucruri pentru a se promova şi pentru a-şi vinde muzica cu costuri mici sau deloc”, a declarat Anca Lupeş.

Frank Hessing a vorbit în cadrul conferinţei despre sursele de venituri din industria muzicală, despre ceea ce pot face artiştii pentru a câştiga bani într-o perioadă în care vânzările de discuri au scăzut foarte mult.

Participanţii la MMB vor prezenta aspecte legate de drepturile de proprietate intelectuală, organisme de gestiune colectivă, editură muzicală, marketing şi vânzări online, crowdfunding. AGERPRES