Prezentări aplicate și lecții practice de safety driving la cea de-a doua ediție a Conferinței de Management Modern al Flotelor Auto

conferinta_FloteManageri de flote și directori logistici din București și județele limitrofe au participat, la începutul lunii noiembrie, la cea de-a doua ediție a Conferinței de Management Modern al Flotelor Auto, organizată de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Ford, Vodafone și Castrol.

Evenimentul a permis participanților să afle strategii noi de gestionare a flotelor auto, să identifice soluții pentru optimizarea costurilor și obținerea de finanțări performante, dar și să încerce personal, alături de specialiștii de la Napoca Rally Team tehnici de safety driving.

Conferința, structurată pe două module distincte, a debutat cu sesiunea dedicată identificării soluțiilor inovative de management al flotelor. Daniela Nemoianu – Executive Partner la KPMG România le-a prezentat participanților care este impactul relaxării fiscale asupra managementului flotelor.

Echipa Ford România, condusă de Valerio Brenciaglia – Managing Director a prezentat viziunea Ford pentru managementul performant al flotelor, realizând și o analiză comparativă a pieței din România față de celelalte state europene.

Conf. Univ. Dr. Adrian Sachelarie, Prodecan al Universității Tehnice Gh. Asachi de la Iași și membru al Centrului de Motoare și Autovehicule Rutiere, a vorbit despre modul în care poți tranforma autoutilitarele în microbuze dedicate transportului de persoane si dacă aceasta este cu adevărat o soluție viabilă, mai ales privind această schimbare din perspectiva siguranței.

Impactul noilor tehnologii asupra managementului flotelor a fost analizat de specialiștii Vodafone, reprezentați la conferință de Marius Coman – M2M Country Sales Manager, iar Ionuț Popescu – CSO Unicredit Leasing a prezentat instrumentele financiare potrivite pentru managementul flotelor auto.

Modulul aplicat al evenimentului a presupus relocarea participanților în pădurea de la Adâncata, locul perfect pentru a exersa și aplica noțiunile de safety driving, alături de Napoca Rally Academy: una din cele mai importante echipe de raliu din țară și prima echipă din România care a câștigat un titlu în Campionatul European de Raliuri (ERC). Peste 40 de invitați au exersat parcarea paralelă și perpendiculară, derapajul controlat, Active City Stop și testul elanului. Au fost utilizate pentru sesiunea de test driving peste 20 de mașini Ford, din game diverse și cu motorizări diferite.

Programul de Management Modern al Flotelor Auto continuă și în anul 2016, cu o nouă ediție a conferinței , organizată în primăvara anului viitor.