Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat creat special pentru elevii claselor X-XII de la liceele și colegiile din București, începe înscrierile pe 17 februarie. Tinerii pasionați de antreprenoriat se pot înscrie în competiție în perioada 17 februarie – 19 aprilie 2023, prin completarea unui formular de participare și realizarea unui plan de afaceri, conform ghidului pus la dispoziție de organizator.

Echipele, formate din minimum doi – maximum cinci elevi, sunt mentorate de un profesor coordonator din liceul de proveniență. La finalul concursului, echipele cu cele mai inovatoare planuri de afacere vor fi recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro, plus alte premii speciale.

Concursul este inițiat de Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu”, aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și susținut de BCR Școala de Business, BCR Social Finance și Fundația Academiei de Studii Economice din București. Mai multe informații despre Young Business Minds sunt disponibile .

„Educația antreprenorială este despre impact în societate și comunitate, despre luarea unor decizii informate și ar trebui să fie predată în toate liceele, indiferent de profil. Prin Young Business Minds, le oferim liceenilor din București posibilitatea de a experimenta, poate pentru prima dată, construirea unui plan de afaceri în cadrul unei echipe și susținerea lui în fața unui juriu format din antreprenori, experți și profesori. Este a doua competiție de antreprenoriat pentru liceeni susținută de BCR, după Early Innovators Business Plan Competition, unde au fost deja înscrise 400 de planuri de afaceri în ultimii doi ani”, a declarat Cătălin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR.

Cele mai bune 10 planuri de afaceri vor fi selectate de un juriu format din antreprenori, profesori și experți în business din BCR și BCR Social Finance. Finala competiției va avea loc pe 5 mai 2023 în amfiteatrul Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu”.

Pentru pregătirea planului de afaceri, liceeni pot accesa în mod gratuit cursurile de pe platforma de educație financiară BCR Școala de Business – Cursul “10 sfaturi pentru start-up-uri de succes” realizat de Iancu Guda, vicepreședinte AAFBR și lector universitar, precum și Cursul “Introducere în antreprenoriat”.

În contextul actual, marcat de dinamismul economic și social, observăm că preocupările elevilor pentru noi oportunități de business au crescut semnificativ. Prin Young Business Minds, ne dorim să le oferim elevilor oportunitatea de a-și transforma pasiunile în premisele unui plan de afaceri etic, inovator și sustenabil. Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu” oferă un climat de performanță educațională și pune la dispoziția elevilor suportul necesar de cunoștințe și de competențe pentru a-și construi, în viitor, un business eficient. În cadrul orelor de Educație antreprenorială, de Marketing, sau în cadrul „Firmei de exercițiu”, elevii noștri învață concepte pe care, acum, le pot pune în practică în astfel de competiții”, a declarat prof.ec. Mirela Nicoleta Dinescu, Director al Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu”.

Informații complete despre înscrierea în concursul Young Business Minds, formular și regulament sunt disponibile pe site-ul