Artista Flavia Bîrsan, pe care platforma GlobalManager a avut ocazia să o prezinte recent, revine cu amănunte despre una dintre cele mai recente lucrări ale sale, intitulată ”Winter Scenery”.

„Winter Scenery” este o nouă pictură din seria „Feelings”, realizată printr-o tehnică mixtă, în culori acrilice și foiță metalică aplicată pe o pânză de 120×100 cm. Modul de realizare minimalist, per ansamblu, poate duce cu gândul la rădăcinile picturii abstracte, cum ar fi expresionismul minimal al lui Barnett Newman.

“În detaliu, se remarcă prin complexitatea formelor și notelor de negru și gri, care se observă prin albul translucid, invitându-ne să explorăm pictura în profuzime, așa cum, în viața de zi cu zi, încercăm să vedem adevărul din spatele aparențelor. Cele doua segmente realizate din foițe metalice, din aur și cupru, oferă un contrast puternic dar discret, forța lor putând fi descoperită sub ceața albă care le acoperă”, explică Flavia Bîrsan.

Lucrarea a ajuns la un colecționar din Germania, care a mai achiziționat în trecut o altă lucrare din portofoliul artistei.

 

Lucrările artistei Flavia Bîrsan pot fi studiate și comandate pe galeria online Singulart.