Posturile de manager pentru Muzeul Hărţilor şi pentru Muzeul “Peleş” sunt scoase la concurs

pelesPostul de manager al Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti, dar şi cel al Muzeului Naţional “Peleş”, din Sinaia, au fost scoase la concurs, termenul de depunere a candidaturilor pentru fiecare dintre ele fiind 15 martie. Anunţurile publice apar pe site-ul Ministerului Culturii, dar trimiteri către acestea au fost făcute şi pe pagina de Facebook a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu.

Condiţii de participare pentru fiecare concurs sunt: cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale UE şi domiciliul în România; studii superioare de specialitate; vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea studiilor; experienţă în management de minimum cinci ani sau pregătire în management; cunoaşterea limbii române, scris şi vorbit.

De asemenea, candidaţii nu trebuie să fi suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce i-ar face incompatibili cu funcţia pentru care candidează, să deţină o funcţie de manager la o altă instituţie publică de cultură din România sau să fi fost lucrători ai securităţii sau colaboratori ai acesteia. Analiza proiectelor de management va avea loc în perioada 18-25 martie, iar interviurile se vor desfăşura între 28 şi 30 martie. AGERPRES