comert onlineNETOPIA mobilPay, liderul pieţei de plăţi mobile din România şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de tranzacții online cu cardul, a intermediat în prima jumătate a anului 1,2 milioane de plăți, în creștere cu peste 30% față de perioada similară a anului trecut. Circa 25% din totalul tranzacțiilor procesate de companie în primul semestru au fost realizate de pe telefoane și tablete.

Conform informațiilor NETOPIA, și valoarea totală a plăților intermediate la jumătatea acestui an a urcat cu peste 70% față de primul semestru al lui 2014, ajungând, la finalul lui iunie, până la 65 milioane euro. În ceea ce privește suma medie cheltuită la o tranzacție online, aceasta s-a situat la circa 240 de lei, față de 180 lei, valoarea medie pe anul 2014.

Cele mai mari plăți procesate de companie în prima jumătate a lui 2015 au fost pentru achiziții de servicii și produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depășit 10.000 euro. Printre acestea s-au numărat bilete de avion și pachete de vacanță în destinații exotice, destinații îndepărtate pentru luna de miere, dar și mobilier sau produse IT&C.

”Consumatorii au tot mai multă încredere în achizițiile online, iar asta se vede atât în evoluția la nivel de volum și valoare a tranzacțiilor, cât și în numărul de comercianți pe care i-am atras. Iar faptul că dispozitivele mobile au ajuns să genereze un sfert din totalul plăților online ne întărește încrederea că românii vor rapiditate, siguranță și mobilitate în actul de cumpărare”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA mobilPay.