Vechea platformă industrială „Finca Drăgăşani”, unde se realizau înainte de 1989, celebrii gumari vâlceni a renăscut, după ce nu mai puţin de trei agenţi economici cu capital privat au investit în zonă.

„Drăgăşaniul este un municipiu care avea o industrie destul de importantă şi cu pondere în economia judeţului şi a României, o industrie socialistă evident, dar produsele erau cunoscute toţu la nivel naţional, şi nu mă refer doar la tenişii Finca. Au urmat apoi imediat după 1990 anii de colaps la nivel naţional, de căutare a unei identităţi, cu şomaj galopant, cu un exod la forţei de muncă destul de calificată în afară. În cele din urmă, vechea platformă şi-a revenit, iar agenţii economici care au investit aici, mare parte companii din afară, produc acum pentru export. Au apărut companii de jenţi auto, de armături de cauciuc şi chiar de încălţăminte, astfel avem un reviriment ale economiei drăgăşenene”, a declarat primarul Cristian Nedelcu.

Astfel, locurile de muncă de pe această platformă industrială au ajuns la peste 1.000 şi se estimează că numărul va continua să crească.

La aceste investiţii se adaugă şi apropiata redeschidere a Uzinei de Armament aflată pe teritoriul comunei Ştefăneşti, lângă Drăgăşani, companie cumpărată de un concern american, care a retehnologizat liniile de producţie.

„Nu în ultimul rând se lucrează la Parcul Industrial din Drăgăşani, o investiţie nouă, unde suntem în stadiul introducerii utilităţilor. Şi nu trebuie omisă industria viticolă din Drăgăşani, care a recuperat brandul cunoscut până în 1989”, a mai spus edilul din oraşul viilor. AGEERPRES