Compania ieşeană care administrează platforma educaţională Adservio a obţinut o finanţare de două milioane de euro de la fondul de investiţii Catalyst România, banii urmând a fi utilizaţi pentru extinderea firmei, inclusiv la nivel internaţional.

Platforma Adservio are o experienţă de 14 ani pe piaţa tehnologiilor pentru educaţie, iar în prezent sprijină peste 1.000 de şcoli în transformarea digitală a proceselor educaţionale şi de management, oferind un instrument modern de lucru în ajutorul elevilor şi profesorilor.

Alin Stanciu, partener Catalyst România, a declarat că, în viitor, orice tehnologie care va fi combinată cu educaţia tradiţională va deveni mai interesantă pentru elevi, întrucât le va permite să asimileze cunoştinţele mai uşor. „Rar mi-a fost dat să întâlnesc fondatori mai hotărâţi ca Alex (Alexandru Holicov, fondator Adservio – n.r.) şi companii EdTech care să fi avut un impact demonstrat în rezolvarea nevoilor profesorilor, elevilor şi părinţilor precum Adservio. Odată cu accesul la internet de mare viteză şi tehnologie în zona educaţională, majoritatea elevilor sunt acum confortabili cu platforme online de învăţare”, a declarat Alin Stanciu, partener Catalyst România.

Investiţia va susţine extinderea pe piaţa locală şi internaţională, creşterea portofoliului de clienţi şi parteneri, precum şi dezvoltarea unor noi funcţionalităţi. „Această rundă de finanţare ne ajută să facem pasul următor în scalarea business-ului. Îndrăznim să ieşim în afara graniţelor. Am creat Adservio într-un moment în care piaţa mondială de EdTech era la începuturile sale. De atunci, ne-am concentrat să venim în întâmpinarea nevoilor de digitalizare ale şcolilor, în contextul local. Am contribuit la lansarea unui program pilot prin care Ministerul Educaţiei recunoaşte folosirea exclusivă a catalogului digital – măsură care ne dă speranţa în transformarea mai accelerată a digitalizării în şcoli. Tehnologiile EdTech au luat un mare avânt în contextul pandemiei. La fel a fost şi pentru noi: am integrat noi tehnologii şi am dezvoltat noi module, împreună cu manageri de şcoală, profesori, părinţi şi elevi”, a declarat Alexandru Holicov, fondator Adservio.

Potrivit lui Holicov, în urmă cu 14 ani catalogul digital Adservio era folosit în câteva şcoli din Iaşi, iar înainte de închiderea şcolilor pe timpul pandemiei, platforma era utilizată în aproximativ 200 de şcoli. „Astăzi Adservio este cea mai populară şi mai complexă platformă educaţională din România (pe lângă platformele gratuite), cu peste 750 000 de elevi, profesori şi părinţi activi lunar”, a mai afirmat Alexandru Holicov.