Piscina cu bile în care adulții redevin copii

Și adulții se joacă uneori, sau cel puțin ar trebui să o facă. La asta s-au gândit Ana Vișian și Adina Zanet, două tinere care au deschis singura piscină cu bile din România. Ana are 29 de ani și, la fel ca partenera ei de afaceri, lucrează în publicitate. Ideea ballpit-ului a venit pentru că fetele au vrut ca și cei mari să aibă unde să se joace.

Bani strânseseră, dar nu îndeajuns cât să-și îndeplinească visul. Au descoperit un concurs de idei de afaceri, organizat de o instituție bancară, și au depus dosarul. Au primit 10.000 de euro, iar restul, până la 25.000 de euro, au fost bani din economiile personale.

După ce au găsit spațiul potrivit, bătaia de cap a fost să găsească bilele din plastic potrivite. Pentru că aveau nevoie de 150 de mii de bile iar producția în țara noastră ar fi costat prea mult, au ales să le comande în China, de unde au fost trimise cu vaporul.

La un an de când au deschis piscina cu bile a venit și profitul, după amortizarea investiției. Deși ambele fete aveau experiență în marketing, afacerea a fost o provocare surprinzătoare, pentru că le-a dezvoltat nu doar creativitatea, ci și abilitățile administrative.

Ana spune că cea mai mare bucurie este când vede relaționarea dintre membrii unei familii, iar câștigul final este timpul petrecut împreună. Fetele și-au dezvoltat afacerea, iar după joaca în piscina cu bile, își invită clienții să vadă o expoziție de picturi, să bea un ceai sau să se distreze cu jocuri de societate.

Ana și Adina au ales să își împartă timpul între job și propria afacere, dar mărturisesc că uită de oboseală după ce văd bucuria de copil pe chipul adulților. AGERPRES