Piraeus Bank România dezminte informațiile privind o posibilă preluare de către Banca Transilvania

piraeus_bankCătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România, a declarat, ca răspuns la zvonurile privind mai multe oferte de preluare a băncii greceşti, că “în acest moment nu există planuri definitivate în privinţa operaţiunilor Piraeus Bank România, acestea urmând să fie finalizate conform strategiei companiei mamă, până în 2018”. Potrivit reprezentantului băncii, citat de ziarul Bursa, Piraeus Bank este o entitate listată la bursă şi “nu putem comenta în baza unor informaţii din piaţă. Dacă apar dezvoltări concrete în legătură cu acest subiect, ne vom informa toţi partenerii în mod prompt”.

“Nu suntem în negocieri pentru preluarea Piraeus Bank România, dar suntem interesaţi în continuare de achiziţii”, a declarat la rândul său Omer Tetik, executivul Băncii Transilvania, care a menţionat că au avut loc discuţii cu reprezentanţii băncii greceşti, însă nu pe bază de oferte, ci de principiu.

Banca grecească Piraeus Bank a primit luna trecută aproximativ cinci oferte indicative pentru achiziția Piraeus Bank România, printre ofertanți aflându-se Banca Transilvania și OTP Bank, au declarat, pentru jurnalul de tranzacții mirsanu.ro, surse din piață. De asemenea, potrivit surselor citate de mirsanu.ro, de achiziţia Piraeus Bank România mai sunt interesate și fonduri americane de investiții.

Discuțiile de vânzare pentru Piraeus Bank România se poartă la Atena, conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții mirsanu.ro. Tranzacția al cărei preț poate varia în jurul a 150 – 200 milioane de euro, trece în faza de analiză financiară, susțin sursele citate de mirsanu.ro.