Piața telefoanelor inteligente la mâna a doua va atinge 17 miliarde dolari, în acest an

SmartphonesPiața telefoanelor inteligente la mâna a doua va atinge 17 miliarde de dolari, în acest an, în creștere cu 54,5% față de 2015, se arată în raportul global Deloitte TMT Predictions 2016.

“În 2016, consumatorii vor vinde sau tranzacționa aproximativ 120 milioane de telefoane inteligente folosite, generând peste 17 miliarde dolari pentru proprietarii lor. Aceasta este o creștere semnificativă față de 80 milioane telefoane tranzacționate în 2015, cu o valoare de 11 miliarde dolari. Mai mult, 10% din telefoanele inteligente premium (cu prețuri de la 500 dolari în sus) achiziționate noi în 2016 vor avea minim trei proprietari până când vor fi ieșit din uz”, informează Deloitte.

Potrivit raportului, în 2016, 2,5 trilioane fotografii vor fi distribuite sau stocate online, cu 15% mai mult față de anul anterior. Peste 90% din aceste fotografii vor fi realizate cu un telefon inteligent, iar fotografiile realizate cu camere digitale SLR, compacte, tablete și laptop-uri reprezintă restul de 10%.

Deloitte precizează că această estimare nu include trilioanele de fotografii care rămân în memoria dispozitivului. “Peste 26% dintre utilizatorii de telefoane inteligente din țările dezvoltate nu vor efectua niciun apel telefonic tradițional în timpul unei săptămâni a acestui an. Aceste persoane, cunoscute sub numele de ‘utilizatori exclusivi de date’, nu încetează să comunice, ci înlocuiesc apelurile tradiționale cu o combinație de SMS, servicii voce și video”, explică raportul global Deloitte TMT Predictions 2016. AGERPRES