Companiile au contactat de 3 ori mai mulţi candidaţi în iulie comparativ cu luna anterioară, arată datele BestJobs, iar angajaţii interesaţi să-şi schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creştere cu 12% faţă de nivelul din luna iunie.

Potrivit unui comunicat al companiei, peste 24.000 de români şi-au creat cont nou pe platforma de recrutare online BestJobs în iulie, pentru a fi pregătiţi să aplice la joburi noi.

„Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste aşteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaţilor şi angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an şi jumătate, am învăţat că piaţa muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual. Ne bucurăm să vedem şi că BestJobs este platforma unde cererea se adaptează foarte repede tendinţelor, atrăgând interes tot mai mare din partea candidaţilor”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro