Piața farmaceutică intrase pe creștere înainte de scăderea prețurilor

farmacieConform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, Cegedim estimează că valoarea medicamentelor eliberate către pacienţi în România a atins nivelul de 3,27 miliarde lei la preţ de distribuţie în primul trimestru al anului 2015, în creştere cu 10,7% comparativ cu trimestrul 1 al anului 2014. Pharma & Hospital Report, studiu de referință în analiza pieței farmaceutice, este realizat în România începând din 1996.

“Evoluția din trimestrul 1 2015, deși sub cea din trim.4 2014, a fost peste așteptările noastre anterioare datorită performanței produselor OTC, în special cele sezoniere, și – oarecum paradoxal – datorită anunțului reducerii prețurilor și introducerii cardului de sănătate. În aceste condiții, din cauza reducerilor de preț anunțate recent, pentru anul 2015 revizuim prognoza de evoluție a pieței, de la +3,5% la -2,8% în lei (după o evaluare sumară asupra căreia vom reveni), însă atragem atenția asupra scăderii semnificative a disponibilității produselor ieftine în a doua parte a anului”, a declarat Petru Crăciun, director general Cegedim.

Puteți descărca analiza completă Cegedim privind evoluția pieței farmaceutice din România în primul trimestru al anului 2015 aici.