Philippos Karamanolis va fi noul Preşedinte Executiv al Bancpost

karamanolis-philipposGrupul Eurobank anunţă numirea lui Philippos Karamanolis în calitate de Preşedinte Executiv al Bancpost, subsidiara locală a grupului, şi Country CEO al Grupului Eurobank în România. Preluarea funcţiei de către Philippos Karamanolis va deveni efectivă începând cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obţinerii autorizării din partea Băncii Naţionale a României. Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe George Georgakopoulos care a luat decizia de a da curs unei noi oportunităţi profesionale în afara Grupului şi a României.

Stavros Ioannou, Deputy CEO al Eurobank Group, i-a urat succes lui Philippos Karamanolis şi şi-a exprimat aprecierea faţă de contribuţia pe care George Georgakopoulos a adus-o Bancpost: “Domnul Karamanolis deţine o experienţă bogată în domeniul financiar-bancar şi o cunoaştere aprofundată a prezenţei internaţionale a Grupului Eurobank ceea ce conferă valoare adăugată activităţilor noastre din România. Îi dorim mult succes în îndeplinirea noilor atribuţii în cadrul Bancpost. În acelaşi timp, ne exprimăm deplina apreciere pentru contribuţia semnificativă pe care Dl. Georgakopoulos a adus-o Bancpost în ultimii ani şi în special pentru rolul decisiv în remodelarea Bancpost într-o bancă modernă şi profitabilă.”

Philippos Karamanolis este familiarizat cu activitatea Bancpost, în perioada 2005 – 2008 ocupând poziţia de Vicepreşedinte Executiv în cadrul băncii. De atunci, a fost Preşedinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant în consolidarea Eurobank ca bancă sistemică în Serbia, o bancă de top ce deţine o poziţie cheie în industrie în majoritatea segmentelor de business.

Philippos Karamanolis deţine o diplomă în Matematică de la Universitatea Aristotel, Salonic, Grecia şi un master în “Ştiinţa Managementului şi Cercetare Operaţională”, de la Warwick Business School, Marea Britanie.