Peter Clark, Directorul Tehnic al IFRS Foundation – International Accounting Standards Board (IASB), este speaker la IFRS Forum

ifrsBusinessMark, cu sprijinul IASB (Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate/ IFRS Foundation – International Accounting Standards Board) anunta organizarea IFRS Forum, eveniment ce va avea loc pe 27 si 28 octombrie 2015 la Bucuresti, Hotel Athenee Palace Hilton.

Forumul constituie cel mai important eveniment dedicat standardelor internationale de raportare financiara organizat in Romania, reunind reprezentanti ai Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASB) si ai celor mai mari companii de consultanta si experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca.

Prima zi a “IFRS Forum” va include trei sesiuni de prezentari si discutii cu Peter Clark. Peter Clark este Director Tehnic al Consiliului pentru Standarde Internaționale de Contabilitate/ IFRS Foundation – International Accounting Standards Board (IASB).

S-a alaturat predecesorului IASB, Comitetul pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASC), in 1994, in calitate senior project manager. Pe durata acestei funcții a condus mai multe proiecte IASB și IASC, printre care Contractele de Asigurari, Adoptarea Inițiala a Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), Beneficiile Angajaților și Impozitele pe Venit. Intre 2012 și 2015, a supervizat proiectul IASB vizand consolidarea Structurii Conceptuale a Raportarii Financiare. Din 2015, este responsabil de conducerea programului IASB de cercetare.

Dupa obținerea calificarii de Contabil Autorizat, la Peat, Marwick, Mitchell & Co. in Londra, a petrecut patru ani in Luxemburg, initial la Fiduciaire Generale de Luxembourg, iar apoi la KPMG. A revenit la Londra în 1989, în calitate de Manager Tehnic Senior la Clark Whitehill, unde a fost responsabil de monitorizarea inovațiilor din contabilitate, audit și drept corporatist. A scris volumul despre Luxemburg, din seria sponsorizată de ICAEW, European Financial Reporting (Routledge, 1994).

 A doua zi a “IFRS Forum” va include doua paneluri cu cei mai importanți specialisti in IFRS din Romania si un workshop avand ca tematica IFRS 15.

Printre speakerii celei de-a doua zi a conferintei se numara:

Adriana Lobda, Audit Partner, Deloitte Romania

Codina Petrescu, Manager, Servicii de Audit, PwC Romania

Angela Manolache, Director, Risk & Regulatory Consulting, KPMG Romania

Alina Fanita, CEO, PKF Finconta

Alexandra Smedoiu, Director, Consultanta fiscala, PwC Romania

Lucia Trestioreanu, Audit Senior, PKF Finconta

Marilena Pintican, Audit Manager, PKF Finconta

Ionut Serban, Audit Manager, PKF Finconta

Participand la aceasta conferinta veti afla despre:

 

  • Schimbarile recente din IFRS, printre care standardele privind Recunoasterea Veniturilor (IFRS 15) si Instrumentele Financiare (IFRS 9)
  • Ce urmeaza in curand? Aflati despre viitoarele standarde privind contractele de inchirieri si contractele de asigurari.
  • Putem face ca prezentarile informatiilor sa fie mai eficiente? S-ar putea renunta la unele prezentari nenecesare? Initiativa IASB de Prezentare a Informatiilor.
  • Incotro se Indreapta raportarea financiara? Cum propune IASB sa imbunatateasca Structura Conceptuala a Raportarii Financiare?
  • Aveti sansa sa transmiteti IASB de ce sa se ocupe in continuare— oportunitatea de a contribui la Consultarea Agendei IASB.
  • Actualizari privind Consolidarea si Aranjamentele comune.  Ce trebuie sa stiti despre IFRS 10, 11 și 12.
  • IFRS pentru IMM-uri – ce s-a schimbat?

Eveniment organizat cu sprijinul: IASB (Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate/ IFRS Foundation International Accounting Standards Board), AMCHAM si CCIFER. Parteneri: PWC Romania, Deloitte Romania, KPMG Romania, PKF Finconta si Leonidas. Traducere oferita de: Champollion.