Peste 90% din românii care caută o casă sau un apartament aleg mediul online pentru a se informa cu privire la proprietăţile disponibile pe piaţă, conform statisticilor agenţiei imobiliare cu capital românesc Regatta Real Estate, care arată că în ultimii doi ani aproape toate cererile înregistrate de companie au venit pe internet.

„Digitalizarea în domeniul imobiliar nu doar că este foarte importantă, ci este vitală. În ultimii ani, ponderea cererilor venite de pe Internet a crescut substanţial, culminând cu anii 2015-2016, când aproape toate cererile înregistrate de compania noastră au venit din mediul online”, a afirmat preşedintele Regatta Real Estate, Eduard Uzunov.

În prezent Regatta Real Estate are pe site proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 milioane euro, vile în valoare de 350 milioane euro şi terenuri de 285 milioane euro, în timp ce diferenţa de peste 200 milioane euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

Anul trecut, cale mai căutate pe site au fost apartamentele (413.000 vizitatori), casele (265.000 vizitatori) şi spaţiile comerciale, urmate de spaţiile industriale şi terenuri. Cele mai căutate zone au fost: Pipera, Herăstrău, Unirii, Corbeanca, Băneasa, Dorobanţi, Snagov, Otopeni, Aviatorilor, Floreasca şi Primăverii, arată compania.

Regatta Real Estate a tranzacţionat anul trecut proprietăţi în valoare de 25 milioane euro, nivel apropiat de cel din 2015, şi a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de un milion de euro, potrivit estimărilor companiei din luna decembrie.

Cele mai scumpe proprietăţi vândute de compania imobiliară în 2016 sunt două vile istorice, cu preţuri de 2,5 milioane euro, respectiv 3 milioane euro, situate în zone centrale din Capitală.