Peste 5.900 de pacienti oncologici au fost tratati in 2015 in reteaua de centre Amethyst Radiotherapy, dintre care aproape jumatate doar in Romania

Amethyst_RadiotherapyIn 2015, reteaua europeana de tratare a cancerului Amethyst Radiotherapy a acordat 200.000 de tratamente pentru aproximativ 5.900 de pacienti in cele 6 centre din Franta, Polonia si Romania. Din totalul pacientilor, 47% au fost tratati doar in clinicile din Romania. Printre serviciile medicale accesate se numara: consultatii si diagnostic, radioterapie, brahiterapie, chimioterapie si terapii de suport, precum nutritie si consiliera psihologica.

Cele mai frecvente tipuri de cancere tratate au fost: san – 29%; prostata – 25%; ginecologic – 17%; bronhopulmonar – 10%; sfera ORL si alte localizari – 18%.

“Atat in Romania, cat si la nivel mondial, cancerul este a doua cauza a mortalitatii. Din cauza accesului limitat la programele de screening pentru depistarea precoce a acestei boli, pacientii vin adesea in stadii foarte avansate, ceea ce reduce sansele de vindecare. In cadrul clinicilor noastre, investim permanent in perfectionarea tehnicii si a personalului, astfel incat sa garantam accuratetea tratamentelor oferite. Tehnologia de tip IMRT VMAT prezenta pe acceleratoarele din cadrul Amethyst reprezinta una dintre cele mai performante metode de radioterapie disponibile in lume”, a declarant Conf. Dr. Kacso Gabriel, Director Medical Amethyst Radiotherapy Romania.

Datorita eficientei sale in tratarea cancerului de diferite tipuri, radioterapia moderna este utilizata in Europa la aprox 70% dintre pacientii diagnosticati cu cancer. In Romania, procentul este doar 25%, din cauza lipsei unei infrastructuri si platforme tehnice adaptate la nevoile existente.

Conceptul de tratament al retelei europene Amethyst presupune abordarea terapeutica multidisciplinara a cazurilor oncologice, in cadrul unei comisii medicale – Tumor Board, ce reuneste medici radioterapeuti, fizicieni, oncologi, radiologi, chirurgi si specialistii in nutritie si psihologie. In cadrul comisiei, acestia analizeaza, discuta si evalueaza starea medicala si optiunile de tratament ale fiecarui pacient in parte, precum si strategia terapeutica de urmat. Decizia de tratament este astfel: colectiva, integrata si luata in functie de recomandarile specialistilor fiecarui pacient, istoricul sau medical si evolutia starii sale de sanatate, precum si in functie de protocoalele internationale in oncologie. Practica medicala a dovedit astfel, ca sansele de reusita in tratarea pacientilor oncologici sunt semnificativ mai bune decat in cazul unei abordari clasice, unidisciplinare.

Amethyst este un liderul pan-european in tratarea cancerului prin radioterapie, oferind posibilitatea realizarii tratamentului oncologic nonchirurgical complet, la standarde internationale: radioterapie, brahiterapie, chimioterapie, camere implantabile, nutritie si consiliere psiho-oncologica.