Peste 40% din sejururile exotice sunt rezervate prin Early Booking

turism exoticRomânii care cumpără vacanțe exotice, în destinații precum Maldive, Punta Cana, Tenerife sau Cancun, și care costă peste 2.000 de euro/pachet, apelează la Early Booking pentru a plăti, astfel, cu până la 25 % mai puțin decât costul normal al vacanței, potrivit unui studiu al Paravion, cel mai mare portal de turism din România.

Tot mai mulți români profită de ofertele Early Booking și își caută deja sejururi pentru concediile pe care și le-au programat pentru prima jumătate a acestui an. Astfel, numărul pachetelor early booking vândute de Paravion în ianuarie a crescut cu 40% față de aceeașilună din 2015.

Față de anii trecuți, se remarcă o creștere a ponderii celor care cumpără cât mai devreme sejururile îndestinații exotice, pentru a profita de reducerile Early Booking. Dacă în urmă cu 2 ani, doar 20% dintre cei care cumpărat vacanțe mai scumpe de 1.300 de euro de persoană apelau la Early Booking, acum s-a ajuns la situați aîn care procentul celor interesati de astfel de oferte depăşeşte 45%.

Cele mai căutate destinații exotice sunt Punta Cana, unde 11 nopţi la un hotel de 5* costă 900 euro/persoana, Tenerife – 11 nopţi la un hotel de 5* costă 1.000 euro/persoana, Thailanda – unpachet de 12 nopți de cazare la un hotel 4* costă 1.060 euro/persoana. Cei care achiziţionează acest tip de pachete până în 29 februarie beneficiază de reduceri de până la 25% din valoarea pachetului.

Potrivit companiei, circa 60% din totalul vânzărilor de pachete Early Booking au fost generate de destinațiile exotice, restul rezervărilor fiind făcute pentru vacanţe clasice de vară. De asemenea, din totalul pachetelor vândute luna trecută de agenție, 27% au fost comercializate într-o singură zi, pe 19 ianuarie.

”Tot mai mulți clienți caută destinații exotice, creșterea pe acest segment fiind de peste 50% comparativ cu luna ianuarie a anului trecut. Probabil și vremea rece din ianuarie ne ajută să vindem mai bine aceste destinații. Totodată, şi turiştii care dispun de bugete mare sunt atenţi la ofertele Early Booking în dorinţa de a face economii deoarece preferă să cheltuiască mai mult la destinaţie decât pepachetul de servicii”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.

Din totalul pachetelor Early Booking disponibile în portofoliul agenției la începutul acestui an, cele mai cumpărate destinații sunt Creta, Maldive, Dubai, Punta Cana și Tenerife, rezervările pentru destinații exotice fiind făcute pentru lunile februarie – mai.

Potrivit lui Remus Vișan, cei care au optat pentru sejururile în destinații exotice precum Punta Cana, Tenerife sau Maldive, au plătit în medie 2.000 de euro pe pachetul pentru două persoane ce include cazarea la un hotel de 5 stele, înregim All Inclusive, transfer de la aeroport la hotel și bilete de avion.