Peste 280 de expozanţi din 11 ţări vor participa la Târgul Agromalim de la Arad

Peste 280 de firme din 11 ţări şi-au anunţat participarea la Târgului internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje – Agromalim, care se va desfăşura în perioada 13-16 septembrie la Arad, a anunţat preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

Ediţia a XXIX-a Agromalim se va desfăşura la Complexul Expo Arad Internaţional al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad.

“Târgul de la Arad este cel mai mare târg de profil din vestul României, cel de-al doilea la nivel naţional, după cel organizat la Romexpo, având o foarte bună recunoaştere în mediile de specialitate din Europa. Doresc să le mulţumesc partenerilor noştri de la Romexpo, care ne-au susţinut cu o parte din logistica acestui eveniment”, a declarat Gheorghe Seculici.

La ediţia din acest an a târgului participă peste 280 de firme din 11 ţări – România, Ungaria, Austria, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Cehia, Bulgaria şi Rusia -, care îşi vor prezenta oferta de produse şi servicii în faţa publicului vizitator.

În standuri vor putea fi văzute maşini şi utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creştere şi furaje pentru animale, medicamente şi instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanţă şi financiare, reviste, cărţi şi cataloage de specialitate.

“Firmele participante expun pe o suprafaţă interioară de 4.500 mp, în cele două pavilioane, ocupată în totalitate şi 30.000 mp spaţiu exterior, practic, gradul de ocupare a spaţiului disponibil fiind de 100%”, a spus la rândul său managerul târgului, Cimi Enache.

Preşedintele CCIA Arad a menţionat că în cadrul târgului vor avea loc conferinţe pe teme de actualitate pentru domeniul agricol susţinute cu sprijinul partenerului evenimentului, USAMVB “Regele Mihai I al României” din Timişoara. De asemenea, vor fi organizate concursuri de îndemânare în conducerea tractorului, demonstraţii în câmp de lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenţionale, minim de lucrări de semănat direct.

Conform tradiţiei, vor fi premiate cele mai reuşite exemplare de animale care vor fi prezentate în expoziţie şi, de asemenea, va fi decernat Trofeul Miss Arad celei mai frumoase bovine. AGERPRES